ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarına Doğru

ITB fuarında Türkiye rüzgarı esecek Türkiye ITB'ye 127 firma ile katılacak.

Türkiye turizmde yaşanan darboğazı aşmak amacıyla 9 Mart'ta Berlin'de düzenlenecek uluslararası turizm fuarına 127 firmayla adeta çıkarma yapacak.

1966 yılından bu yana düzenlenen Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) 9 Mart'ta ziyaretçilerine 50. kez kapılarını açıyor.

Dünyanın en önemli turizm fuarı kabul edilen etkinliğe Türkiye 1982 yılından beri kamu-özel sektör işbirliği ile düzenli olarak katılıyor.

Fuarın ilk gününde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Türkiye standını ziyaret edecek. Ünal, fuarın ikinci gününde düzenlenecek basın toplantısında Türkiye'nin Almanya pazarındaki genel durumu, küresel tanıtım stratejisi ve sektöre verilecek destekler hakkında açıklamalar yapılacak.

Türkiye bu yıl ki fuara yaklaşık 3 bin metrekarelik alanda 116 stand ve yaklaşık 127 firma ile katılarak damga vuracak.

2010 yılında Türkiye'nin konuk ülke olarak katıldığı fuarın bu yılki konuk ülkesi Maldivler.

ITB'de bu yıl Alman turizm pazarında öne çıkan Türkiye'nin destinasyonları yanında dağcılık, yürüyüş, bisiklet, doğa gibi alternatif turizm türlerine ve 2016 Antalya Botanik Expo'ya vurgu yapılacak.

Fuarda ayrıca “Antalya Spor Turizmi” adlı çalıştayda, aktif turizm, golf turizmi ve futbol turizmi konuları hakkında bilgi verilecek.

160 bin metrekare sergi alanı ve 26 salondan oluşan ITB'ye geçen yıl 186 ülkeden 10 bin firma katılırken fuarı toplam 175.000 kişi ziyaret etti.

Fuar 13 Mart'ta sona erecek.

Kaynak: AA