Afyonkarahisar'da 'Yeşilay Anneliği' Projesi

AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanlığının katkılarıyla 'Yeşilay Anneliği' eğitim programı düzenlendi.



AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İl Başkanlığındaki programda, gönüllü annelerin göreve almak istedikleri okullarda, 'Yeşilay annesi' olarak çalışmalar yürüteceğini söyledi.

Yeşilay annelerinin, bağımlılıkla mücadele edeceğini aktaran Ertürk, şunları kaydetti:

'Günümüzde üzülerek söylüyorum ki sigara, uyuşturucu madde kullanımı hızla artmakta ve maddeye başlama yaşı da hızla düşmektedir. Bağımlı sadece kişiye değil çevresine de zarar vermektedir. Sigara yüzünden yılda yaklaşık 5 milyona yakın kişinin ölümüne neden olmakta ve yapılan araştırmalarda önümüzdeki 20 yılda iki katına çıkacağı görülmektedir. Ülkemizdeki cinayetlerin yüzde 85’i tecavüz ve şiddet, olaylarının yüzde 50'si alkol nedeniyle gerçekleşmektedir. AK Parti Kadın Kolları olarak bu tehlikeye karşı duyarsız kalamadık. Bu nedenle Yeşilay Afyonkarahisar Şube Başkanı ile ortak projeler yapacağız. Bunlardan ilki 'Yeşilay anneleri' projesi olacak.'

Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Yusuf Gökçe, etkinlikte sunum yaptı.

Kaynak: AA