Van TSO'nun İran Ziyareti

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) heyetinin, İran ziyareti kapsamında Hoy, Salmas ve Urmiye kentlerinde bir dizi ziyarette bulunduğu bildirildi.

Van TSO'dan yapılan açıklamada, Hoy Valiliğinde yapılan ikili görüşmelere kente bulunan kamu kurum amirleri ve özel sektör temsilcilerinin üst düzey katılım gösterdiği kaydedildi.

Ziyaretlerde Van TSO Başkanı Necdet Takva'nın, Hoy kentinin Van kentinin kapı komşusu olduğunu ve bu kentle olan ticari ilişkilerin önem taşıdığını söylediği belirtildi.

Ziyarette Hoy heyetine başkanlık eden Vali Hüseyin Seyvani'nin de Van TSO heyetini ağırlamaktan onur duyduğunu belirttiği ifade edildi.

Seyvani'nin, 'İki kardeş kent olarak ortak projeler geliştirmeliyiz. Bu hem uluslararası bir kural olduğu gibi komşuluk hukukunun da gereğidir. Aramızda 40 kilometrelik bir mesafe var. İnşallah insanlarımızın daha sık görüşmesi, karşılıklı geliş gidişlerin daha sık olması için Kapıköy ve Razi Sınır Kapısının mutlak suretle modernize edilmesi gerek' dediği belirtildi.

Salmas şehrine de giden Van TSO heyetinin, Salmas Kaymakamı Mesut Hacıalilu tarafından karşılandığı, heyete Guzareş Sınır Kapısı için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildiği bildirildi.

Guzareş ve Gelincik kapısı için Salmas Belediyesi ve Kaymakamlığı güzergahta alt yapı çalışmaları için merkezi hükümetten destek taahhüdü aldıkları ifade edilirken, kapının açılması için onay verilmesi durumunda idari binaların da yapımına kısa sürede başlanacağı belirtildi.

Program çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Urmiye Başkonsolosluğu'nu da ziyaret eden Van TSO heyetinin, sınır kapılarının modernize edilmesi, kapılarda yolcu geçişlerinin kolaylaştırılması konularının ele aldığı bildirildi.

Türkiye Urmiye Başkonsolosu Mehmet Bulut'un da kapılardaki sorunun takipçisi olduklarını belirttiği aktarıldı.

Kaynak: AA