Kilis'te 'Nobel Barış Ödülü' Platformu

Valilik tarafından 'Nobel Barış Ödülü' adaylığına destek olmak amacıyla platform oluşturuldu Kilis Belediye Başkanı Kara: 'Amacımız öncelikli olarak 'Nobel Barış Ödülü'ne Kilis’in inanması, daha sonra ise Türkiye'nin ve Nobel Komitesinin inanması'.

Kilis'te Valilikçe 'Nobel Barış Ödülü' adaylığına destek olmak amacıyla platform oluşturuldu.

Platform üyeleri, Kilis Yedi Aralık Üniversitesi (KYÜ) Turizm Otelcilik Uygulama Otelinde bir araya geldi.

Toplantıda, 5 yıldan beri Suriyelilere yönelik ev sahipliği, yapılan fedakarlıkların artırılması, ödülün kente kazandıracakları ve 'kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi misafir eden şehir' anlamının daha fazla ön plana çıkartılması gibi konu başlıkları ele alındı.

Belediye Başkanı Hasan Kara, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Nobel Barış Ödülü Platformu' olarak Kilisli bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Toplantıya şehir dışında yaşayan Kilislilerin ve alanında uzman hocaların da katıldığını aktaran Kara, şunları belirtti:

'Amacımız öncelikli olarak 'Nobel Barış Ödülü'ne Kilis’in inanması daha sonra ise Türkiye'nin ve Nobel Komitesinin inanması. Özellikle batıyı inandırmak istiyoruz. Bizim yaptığımız çok önemli bir olay. Dünya kurulduğundan bu yana kendi nüfusundan fazla bir göçmeni misafir edip de toplumsal olayların yaşanmadığı ve asayiş olaylarının en alt seviyede olduğu hiçbir dönem olmamıştır.'

Kilis'in yaptığı yardımseverliği 21. yüzyılda dünya barışına katkı anlamında en çarpıcı olay olarak nitelendiren Kara, Kilislilerin elindeki cevherin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin Suriye tezinin kuvvetlendirilmesi ve batı kamuoyunun bunları bilmesi açısından çalışmaları devam ettireceklerini dile getiren Kara, kentin gerçekleştirdiği bu olayın insanlık tarihine altın harflerle yazılacağını vurguladı.

Kara, bundan sonraki süreçte başta Kilis'te olmak üzere çeşitli alanlarda çalışmalar yapılacağını ifade ederek, bunların bir devlet politikası haline getirilerek bir üst platform oluşturulacağını ve Avrupa'da yapılacak faaliyetler bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA