Dündar'dan Gönül Elçilerine Destek
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’nin Bursa çalışmalarını yürüten Vali Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu öncülüğündeki ‘Gönül Elçileri’ni ağırladı.

Osmangazi Belediyesi olarak, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirebilmek için ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Bizler, ilçede ihtiyaç sahibi olup kendini ifade edemeyen vatandaşlara, ailelere ulaşmak için ‘Belediyem Benimle’ adıyla bir çalışma başlattık. Arkadaşlarımız günde ortalama 150 evi ziyaret ederek vatandaşlarımızla görüşüyor. Onların durumlarını değerlendirip ihtiyaçlarını belirliyor. Başta erzak olmak üzere giyecek, ev eşyası, hasta yatağı, tekerlekli sandalye gibi bir çok farklı konuda yardımda bulunuyoruz. Bazılarına bürokratik işlemlerinde yardımcı oluyoruz” dedi.
Bu projenin temellerinin 2010 yılında hayata geçirdikleri Başkan Mahallenizde isimli projesi ile attıklarını söyleyen Dündar, “440 kilometre yol yürüdük, mahallelerimizi dolaşıp vatandaşımızı dinledik, ihtiyaçlarını belirledik. Ardından ‘Hizmet Evinizde isimli projemizi hayata geçirdik ve kurduğumuz ekip, bizim adımıza ailelere ulaşarak taleplerini aldı. Geçtiğimiz dönem yaptığımız bu çalışma ile 52 bin haneye girdik. Bu dönem de, Belediyem Benim adını verdiğimiz projede yer alan arkadaşlar, Osmangazi’yi sokak sokak dolaşıp, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor. Sizlerin yürüttüğü ‘Gönül Elçileri’ projesi ve Bursa özelindeki ‘Ulu Şehir Bursa Yetimine Sahip Çıkıyor’ projenize, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da seve seve destek oluruz. Bu hedef doğrultusunda bizler üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız” dedi.
