DÜ'de 'Hemşirelikte Çalışma Hayatı' Konferansı

Düzce Üniversitesi (DÜ) '10. Yıl Etkinlikleri' kapsamında 'Hemşirelikte Çalışma Hayatı' konulu konferans düzenlendi.

Cumhuriyet Konferans Salonu'nda Sağlık Yüksek Okulu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İstanbul Üniversitesi Florance Nightingale Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yönetici Hemşireler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ülkü Baykal, hemşirelerin istihdam, çalışma koşulları, ücret, uzun çalışma saatleri ve alanları dışında çalıştırılmaları gibi konularda mesleki sorunlarının olduğunu söyledi.

Geçmişe oranla mevzuat konusunda önemli gelişmelerin yaşandığını dile getiren Baykal, 'Hemşirelik bölümü öğrencilerimiz kariyer gelişimi açısından eğitimciler ya da danışmanlar tarafından yönlendirilmeli. Hemşirelerimizin etkili ve dingin çalışma temel prensipleriyle hizmet vermeleri gerekir. Uzun nöbet saatleri olumsuz sonuçlara yol açabilir' dedi.

Sunumun son bölümünde mesleki beklentilerden bahseden Prof. Dr. Ülkü Baykal, niteliğe göre öğrenci sayılarının belirlenmesi, yönetici hemşirelerin yetiştirilmesi, geliştirilmesi ve yükseltilmesine yönelik yasal düzenlemelerin oluşturulması, çalışma ve ekonomik koşulların düzeltilmesine ilişkin açıklamalarda bulunarak sözlerini tamamladı.

Program, Baykal'a teşekkür belgesinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Kaynak: AA