ABD Başkanı Obama Açıklaması

'Bu sabah, ABD ekonomisinin geçen ay 242 bin kişiye istihdam sağladığını öğrendik. İşsizlik oranı üst üste iki aydır yüzde 5'in altında kaldı ve iş gücümüz son üç ayda 1,5 milyon kişi yükseldi. Bu önemli bir ilerleme'' ''Aslına bakarsanız, istihdam, o ''istihdam katili'' Obamacare Yasası'nı imzaladığımdan bu yana her ay arttı. Eğer, 7 yıl önce ayda 800 bin kişi işini kaybederken, işsizlik oranı yüzde 10'a çıkmışken, birisi gelip bir gün bu noktaya ulaşacağımızı söylese ona inanmazdık' Bugün Amerikalı şirketler 1990'lı yıllardan bu yana en yüksek hızda istihdam yaratıyorlar. Bu dünyanın, Amerikan ekonomisine imrenmesini sağlayan gücü ve dayanıklılığı ortaya koyuyor''

ABD Başkanı Barack Obama, ABD ekonomisinin geçen ay 242 bin kişiye iş olanağı sağladığını söyleyerek, 'İşsizlik oranı üst üste iki aydır yüzde 5'in altında kaldı ve iş gücümüz son üç ayda 1,5 milyon kişi yükseldi. Bu önemli bir ilerleme' dedi.

Obama, Beyaz Saray'da basın mensuplarıyla bir araya gelerek bugün açıklanan şubat ayı istihdam verilerini değerlendirdi.

İş gücü piyasasında önemli iyileşme sağlandığına dikkati çeken Obama, ''Bu sabah, ABD ekonomisinin geçen ay 242 bin kişiye istihdam sağladığını öğrendik. İşsizlik oranı üst üste iki aydır yüzde 5'in altında kaldı ve iş gücümüz son üç ayda 1,5 milyon kişi yükseldi. Bu önemli bir ilerleme'' diye konuştu.

Obama, Amerikan özel sektörünün son 7 yılda 14,3 milyon kişiye iş imkanı yaratarak tarihin en uzun istihdam artışını sağladığını anımsatarak, şunları söyledi:

''Aslına bakarsanız, istihdam, o 'istihdam katili' Obamacare Yasası'nı imzaladığımdan bu yana her ay arttı. Eğer, 7 yıl önce ayda 800 bin kişi işini kaybederken, işsizlik oranı yüzde 10'a çıkmışken, birisi gelip bir gün bu noktaya ulaşacağımızı söylese ona inanmazdık. Ancak bugün Amerikalı şirketler 1990'lı yıllardan bu yana en yüksek hızda istihdam yaratıyorlar. Bu dünyanın, Amerikan ekonomisine imrenmesini sağlayan gücü ve dayanıklılığı ortaya koyuyor.''

Obama, bu verilerin gerçeği yansıtmasına karşın bazı politikacıların, ''felaket tellallığı''ndan vazgeçmeyeceğini belirterek, ''Bu gerçeklerin ve kanıtların bazı politikacıların Amerika'nın ne kadar berbat durumda olduğuna yönelik söylemlerini ve felaket tellallığını değiştirmeye yeteceğini sanmıyorum'' sözlerine yer verdi.

Göreve geldiğinden bu yana uygulanan ekonomi politikalarının Kongrenin engelleyici tavrına rağmen işe yaradığını vurgulayan Obama, gelecek aylarda 2017 bütçesine ilişkin tartışmaların artarak devam edeceği öngörüsünde bulundu.

Kaynak: AA