Sağlıkçılardan 'Silahlı Saldırı' Protestosu
İstanbul Gaziosmanpaşa’da Rahime Başaran Aile Sağlığı Merkezi çalışanları, sağlık merkezine yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı protesto etti. Sağlıkçılar, biran önce “Sağlıkta Şiddet Yasası’nın” çıkarılmasını istedi.

Saldırıyı şiddetle kınayan İstanbul Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Özbakış, “Dün akşam saatlerinde Gaziosmanpaşa ilçesinde Rahime Başaran Aile Sağlığı Merkezi ve Verem Savaş Dispanserinin bulunduğu binaya pompalı tüfekle bir saldırı olmuştur. Olay arkadaşlarımızın mesaide olduğu zaman diliminde gerçekleşmiştir. Bizler bir kere daha şiddete karşı yeter diyoruz. “Sağlıkta Şiddet Yasası’nın” bir türlü gündeme gelmemesi bizleri derinden üzüyor. Bizler daha ne kadar öldürüleceğiz, daha ne kadar hakarete maruz kalacağız” dedi.
Sağlık çalışanlarına yönelik son 10 gün içinde 10’a yakın saldırı olduğunu belirten Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr.Gürsel Özer, “Bu saldırıların çoğu fiziksel saldırılardır. Bunun çözümü de çok basittir. İlk yapılması gereken etkin ve caydırıcı bir kanun olmalıdır" dedi.
Bu arada binaya pompalı tüfek ile açılan ateş sonucunda duvarda oluşan hasar dikkatlerden kaçmadı. İki ile üçüncü katın arasında beton bloğa isabet eden kurşunun büyük bir iz bıraktığı görüldü.
