Cezayir İçişleri Bakanı Bedevi, Mısır'da

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi:'Libya'daki durum komşu ülkelerin güvenliğini doğrudan tehdit etmeye başladı'.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Libya'daki durumun komşu ülkelerin güvenliğini doğrudan tehdit etmeye başladığını belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sisi, resmi temaslarda bulunmak üzere ülkeyi ziyaret eden Cezayir İçişleri Bakanı Nureddin Bedevi'yi başkent Kahire'deki İttihadiye Sarayı'nda kabul etti.

Sisi, ülkesinin, komşu ülkelerin güvenliğini doğrudan tehdit etmeye başlayan Libya'daki durum başta olmak üzere bölgedeki mevcut güvenlik ve siyasi gelişmeler ışığında Cezayir ile tüm alanlarda işbirliğini güçlendirmek istediğini kaydetti.

Libya'da istikrarın sağlanması ve Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) konusunda anlaşmanın gerçekleşmesi için çabaların birleştirilmesinin önemine değinen Sisi, devlet kurumlarının desteklenmesi ve bu kurumların Libya toprak bütünlüğünü korumasına imkan sağlanması hedefiyle Libya'ya komşu ülkeler arasında koordinasyonun sürmesi gerektiğini ifade etti.

Sisi, Libya topraklarında güvenlik ve istikrarın sağlanması, terörle mücadele için Libya Ulusal Ordusu'na destek verilmesi ve uygulanan silah ambargosunun kaldırılmasının gerekli olduğunu vurguladı.

Cezayir İçişleri Bakanı Bedevi de iki ülkenin karşı karşıya olduğu ortak tehlikeler ve meydan okumalar ışığında ülkesinin güvenlik başta olmak üzere Mısır ile tüm alanlarda ikili ilişkilerini güçlendirmek istediğini ifade etti.

BM Güvenlik Konseyi, 2011'de ülkede iç savaşın başlaması üzerine Libya'ya silah ambargosu kararı almıştı.
Kaynak: AA