'Benim Evim' Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği'nin engelliler için başlattığı 'Benim Evim' projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Kırşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde projenin tanıtımı için program düzenlendi. Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Alpaslan Kuş, programda yaptığı konuşmada, Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında geçen yıl hazırladıkları 'Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Benim Evim' projesinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul edildiğini ve 85 bin 125 lira destek almaya hak kazandığını belirtti.

Projenin amacının hastane bünyesindeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde eksikliğini hissettikleri fiziki alan ve donanımsal iyileştirmesinin sağlanması olduğunu aktaran Kuş, hizmet sunumunda kalitenin artırılarak hastalara daha iyi hizmet verilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk de projede emeği geçenleri kutlayarak, 'Engelli vatandaşlarımızın kabiliyetleri eğitimle daha üst noktalara çıkarılabilir. Engelli kardeşlerimizin ailelerine ve öğretmenlerine göstermiş oldukları büyük sabır ve vefakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum. Her insan engelli olabilir. Bu yüzden, engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlı davranarak onların toplum hayatı içerisinde geçirdiği süreyi arttırmalarına yardımcı olmalıyız.' ifadelerini kullandı.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sosyal çalışmacı olarak görev yapan Burhan Yılmaz'ın Edes Projesi hakkında sunum yaparak katılımcılara proje hakkında bilgi verdiği programda, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezimizde tedavi gören hastalar şiir dinletisi ve çeşitli gösteriler sundu.

Tanıtım programına, Sağlık İl Müdürü Dr. Selçuk Büyüker, Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara, diğer yetkililer ve engelli yakınları katıldı.

Kaynak: AA