Müzeler Günü'ne Doğru

“Edirne” konulu resim yarışması düzenlenecek.

EDİRNE – Müzeler Günü kapsamında “Edirne” konulu resim yarışması düzenlenecek.

Yarışmanın şartnamesine göre, Edirne Müzesi Müdürlüğü, Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi, Selimiye Vakıf Müzesi tarafından düzenlenecek yarışmaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri katılabilecek.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Beksaç, Müze Müdürü Hasan Karakaya, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Dinçeli ve öğretim görevlisi Lale Okyay Aslan’ın juride bulunduğu yarışmaya katılım şartları şöyle:

“Yarışmaya öğrenciler 25 santimetre x 35 santimetre veya 35 santimetre x 50 santimetre ölçülerinde resim kağıdına yapılmış resimlerle katılabilirler. Her türlü boya ve resim malzemesini kullanmak serbesttir. Yarışmanın konusu ‘‘Edirne” olarak belirlenmiştir. Resimlerin arkasına sağ alt köşesine yarışmacının adı,soyadı,yaşı,okulu,sınıfı,resim öğretmeninin adı, okul ve ev adresleri ile telefon numaraları açık olarak yazılmalıdır. Okuldan veya bireysel olarak gönderilen resimlerin değerlendirilmesi, 4 kişilik bir seçici kurul tarafından 17 Mayıs tarihinde yapılacaktır.

Tüm okullardan gelen resimlerin değerlendirilmesi sonucu toplam 22 adet resim sergileme için seçilecektir. İlk üçe giren öğrencilerden birinciye bisiklet, ikinci ve üçüncüye dijital fotoğraf makinesi hediye edilecektir. Değerlendirme sonrasında uygun görülmesi halinde teşvik için mansiyon ödülleri verilebilir. Resimler en geç 15 Mayıs Pazar, günü saat 17.00’ye kadar Edirne Müzesi Müdürlüğü Meydan Mah. Kadir Paşa Mektep Sok. No: 7 Edirne adresine ulaştırılmalıdır.'
Kaynak: AA