Musul'u kurtarma operasyonu

Irak Savunma Bakanı Ubeydi: 'Musul kenti terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınana kadar, operasyon devam edecek' 'Gerekli tüm tedbirlerimizi aldık ve herhangi bir geri adım atma durumu söz konusu değil'.

Musul'u kurtarma operasyonu
Ubeydi, operasyonun gidişatını yerinde takip etmek için Musul'un Mahmur ilçesindeki, Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığını ziyaret etti.

Bölgedeki askeri yetkililer ve Peşmerge komutanlarıyla bir araya gelen Ubeydi, burada yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD'e karşı başlatılan operasyonun kısa bir süre içerisinde tekrar başlayacağını belirtti.

Operasyonun geçici bir süre durduğuna dikkati çeken Ubeydi, 'Musul kenti terör örgütü IŞİD'in elinden geri alınana kadar, operasyon devam edecek. Gerekli tüm tedbirlerimizi aldık ve herhangi bir geri adım atma durumu söz konusu değil.' dedi.

Mahmur Cephesi'ndeki askeri güce takviye gönderileceğini aktaran Ubeydi, 'Operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlanması için Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığına güç takviyesi yapılacak. Şu anda herhangi bir kara gücüne ihtiyacımız yok. Uluslararası koalisyon güçleri havadan gerekli desteği sağlıyor.' diye konuştu.

Ubeydi, gazetecilerin Musul'un geri alınması için yapılan operasyona Haşdi Şabi'nin (Şii milis gücü) katılıp katılmayacağı yönündeki sorusuna ise 'Bu bir siyasi meseledir. Taraflar arasında bir uzlaşı olursa, katılıp katılmayacağı belli olur.' şeklinde cevap verdi.

Söz konusu operasyonda Peşmerge güçlerinin nasıl bir rol oynadığıyla ilgili Ubeydi, 'Savaşın en ön cephesinde yer alan Peşmerge güçleri operasyonda etkili olacak.' değerlendirmesinde bulundu.

Irak Savunma Bakanı Ubeydi daha sonra Mahmur-Güver Peşmerge Komutanı Sirvan Barzani ile DAEŞ'in elinden alınan bölgelerde incelemelerde bulundu.

MUSUL'DA IŞİD KARARGAHINA OPERASYONDA 32 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Irak Ordusu'na ait savaş uçaklarının işgal altındaki Musul'da IŞİD'in büyük bir karargahına yönelik bombardımanında 32 örgüt mensubu öldürüldü.
Irak Savaş Enformasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, savaş uçaklarının bugün Musul'da IŞİD'e ait büyük bir karargahı bombaladığı belirtildi.

Kaynak: AA