İMO'dan Dündar'a Ziyaret
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Kentsel dönüşüm konusunun ele alındığı ziyarette Başkan Dündar, “Kentsel dönüşüm çalışmaları, mühendis ve müteahhitlere hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunuyor” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay bekliyor. Son şeklini alan proje konutları, ticari alanları, sosyal donatı ve yeşil alanları ile, Uludağ eteklerinde yer alan Demirkapı Mahallesi’nin çehresini tamamen değiştirecek” dedi.
“Yapacağız değil, yapıyoruz” diyen Başkan Dündar, “Planlı yapılaşma ile Hamitler’de örnek bir şehir ortaya çıkardık. Demirtaş’ta revizyon yaptık ve önemli hizmetleri hayata geçirdik. ‘Eski şehir’ olarak adlandırdığımız Hisar ve Kaleiçi bölgesinde tarihi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Kent Meydanı’nda kamulaştırmalarımız devam ediyor. Bölgenin yarısını kamulaştırdık. Bursa’ya hak ettiği meydanı kazandıracağız” diye konuştu.
İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak da yürüttüğü başarılı çalışmalardan dolayı Başkan Dündar’ı tebrik ederek, “Kentsel dönüşüm, Bursa’nın ihtiyaç duyduğu ve kentin çehresini değiştiren çalışmalar. Böylesi büyük projelerde kamu kuruluşları, akademik odalar ve özel sektör birlikte hareket etmeli. Şehrin tarihi, kültürel ve fiziki yapısına uygun projeler hayata geçirilmeli. İMO olarak bilgi ve birikimlerimizi paylaşmaya hazırız” dedi.
