Avrupa Birliği 91. Sertifika Programı ADÜ'de Başladı

Avrupa Birliği 91. Sertifika Programı, Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) başladı.

Avrupa Birliği 91. Sertifika Programı ADÜ'de Başladı
ADÜ, Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Konrad Adenauer Stiftung’un ortaklaşa düzenlediği Avrupa Birliği 91. Sertifika Programı, Atatürk Kongre Merkezi’nde başladı.

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Eğitimlerin ilk haftasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Erdem Denk, Avrupa Bütünleşmesinin Tarihsel Gelişimi ve AB’nin Güncel Sorunları başlığı altında “Devletlerin Temel Fonksiyonları ve Kurumsal Yapıları”, “Avrupa Tarihinde Din- Devlet İlişkisi”, “Avrupa Ekonomisinin Siyasal Alanının Oluşumu”, “Avrupa Fikrinin Oluşumu”, “Büyük Savaşlar ve Avrupa Birliğine Giden Yol,”, “Avrupa Birliğinin Güncel Sorunları ve Avrupa’nın Geleceği ”anlatıldı.

ADÜ akademik ve idari personeli için düzenlenen eğitim 5 hafta boyunca devam edecek. Eğitimler 1 Nisan 2016 tarihinde AB’nin Kurumları ve Hukuksal Yapısı,8 Nisan 2016 tarihinde Türkiye AB İlişkileri, 15 Nisan 2016 tarihinde Avrupa Birliğinin Türk Ekonomisine Etkileri ve Gümrük Birliği, 22 Nisan 2016 tarihinde Türkiye-AB Mali İşbirliği ve AB Projeleri konularında gerçekleştirilecek. Eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifikaları verilecek.
Kaynak: İHA