Kütahya'da 'Sırlı Gözlerle Kütahya II Resim Sergisi' Açıldı

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünün, 'Sırlı Gözlerle Kütahya II Bilimsel Araştırma Proje Sergisi' açıldı.

Güzel Sanatlar Dekan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç, serginin açılışında yaptığı konuşmada, proje ile Kütahya'nın en güzel ve en nadide güzelliklerini resmetmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Resim çalışmalarında Kütahya'nın ünlü ressamlarından Ahmet Yakupoğlu'nu örnek aldıklarını dile getiren Yazkaç, şunları kaydetti:

'Ahmet Yakupoğlu ekolünden giderek şehrimizin tarihi ve doğal güzelliklerini tuvale aktardık. Ahmet Yakupoğlu’nun izinden giderek onu daha iyi tanımak, hayatını, felsefesini, taşıdığı değerleri gençlere aşılamak istedik. Öğrencilerimizin yaşadığı şehre daha bilinçli bakmasını, tarihi doğal, sosyal, kültürel güzelliklerini farkına varabilmelerini arzuladık. Yaşadıkları coğrafyanın tüm değerlerinin farkında olan doğa, tarih, çevre bilincini içselleştirmelerini istedik. Projemizde birlik ve beraberlik duygularını, hep birlikte bir sorunu paylaşmayı, aynı hedefe doğru güzel işler yürütebilmeyi misyon edindik. Bu proje ile sanatın evrensel bir dil taşıdığını barışın dili olduğunu anlatmaya çalıştık.'

Açılışa Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA