Irak'taki Olaylar

IMF Irak Misyonu Şefi Josz: 'DAEŞ'le yaşanan silahlı mücadele ve petrol fiyatlarındaki düşüş, özellikle bütçe gelirleri ve ödemelerin dengesini altüst etti'.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Irak Misyonu Şefi Christian Josz, terör örgütü DAEŞ'le mücadele ile petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün, ülke ekonomisini çökerttiğini belirtti.

Misyonun Irak'a 12 gün süren ziyaretinin sonunda Iraklı yetkililerle yaptıkları görüşmelerle ilgili bilgi vermek için başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında Josz, 'DAEŞ'le yaşanan silahlı mücadele ve petrol fiyatlarındaki düşüş, özellikle bütçe gelirleri ve ödemelerin dengesini altüst etti' dedi.

Irak, yıllık gelirlerinin yüzde 85'ini ham petrol satışından temin ediyor. Petrol fiyatlarında 2014 yazından bu yana yaşanan yüzde 68'lik düşüş, söz konusu gelirlerin de düşmesine neden oluyor.

DAEŞ'e karşı verilen mücadelenin devam etmesi nedeniyle yatırım oranları ve ticaret hacminin gerilemesi de geçen yıl ülkenin gayrisafi milli hasılasının yüzde 2,1 oranında küçülmesine neden olmuştu.

Kaynak: AA