ASO'dan 'Arabuluculuk' Toplantısı

Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından uyuşmazlıkların mahkemeye taşınmadançözümlenmesini hedefleyen ASO Tahkim, Arabulucuk ve Uzlaştırıcılık Merkezi'nin (ASOTAUM) işleyişine ilişkin toplantı düzenlendi.

ASO'dan yapılan açıklamaya göre, 1. Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen toplantıya ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in yanı sıra Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar ile Avukat Selda Kutlay katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Özdebir, Türkiye'deki hukuk sistemin iyileştirilmesi gerektiğine işaret ederek, 'Hukuk sistemi içerisinde başka alternatif yollar da var. Bu yol da arabuluculuk yöntemi. Arabuluculuk aslında bizim toplum olarak yabancı olduğumuz bir kültür değil. Bizim örf ve adetlerimizin içerisinde olan, aileyle ilgili olaylarda aile büyüklerinin araya girmesiyle, ticaretle ilgili olanlarda hatırı sayılır kişilerin araya girmesiyle çözülen bir yöntemi arabuluculukla yeniden keşfediyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

Arabuluculuğu ortak bir paydada buluşma şeklinde nitelendiren Özdebir, bu yöntemle gerçek anlamda vicdani adaletin de sağlandığını belirtti. Uzlaşmada tüm tarafların mutlu olduğu bir sonuca ulaşıldığına işaret eden Özdebir, bundan dolayı arabuluculuk faaliyetini tavsiye ettiğini vurguladı.

Toplantıda Arabuluculuk Daire Başkanı Öztatar ile Avukat Kutlay da sanayicilere arabuluculuk ve hukuki yapısına ilişkin bilgi verdi.
Kaynak: AA