Uşak'ta 'Zenginleştirilmiş Kütüphane' Açılışı

Uşak'ta Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda Milli Eğitim Bakanlığı’nca yaptırılan 'zenginleştirilmiş kütüphane' ile okul aile birliğince yaptırılan 'akıl oyunları sınıfı' açıldı Vali Okur: 'Devlet okullarımızın ön planda olduğu bir dönemdeyiz'.

Uşak'ta Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda Milli Eğitim Bakanlığı’nca yaptırılan 'zenginleştirilmiş kütüphane' ile okul aile birliğince yaptırılan 'akıl oyunları sınıfı' törenle açıldı.

Okuldaki törende konuşan Vali Ahmet Okur, devlet okullarının ön plana çıktığı bir dönemde olduklarını belirtti.

Kütüphanenin öğrencilerin eğitim hayatına büyük katkı sağlayacağını belirten Okur, 'Bundan sonraki süreçte okul idarecilerimiz üzerilerine düşen görevlerin azami ölçüde daha fazla gayret göstererek yapmak zorundadırlar. Neticede anne ve babalar en kıymetli varlıklarını bizlere emanet etmektedirler. Çocuklarımıza iyi bir eğitim ve öğretimin yanı sıra geleceğe hazırlanmalarında, onların milli bir duygu ile hayata bakmalarını hazırlamakta öğretmenlerimize önemli görevler düşmektedir.' dedi.

Akıl oyunları, matematik ve fen sınıfları sayesinde öğrencilerin okulu daha seveceğini belirten Vali Okur, Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda oluşturulan zenginleştirilmiş kütüphane ve akıl oyunları sınıfları için emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Okur, protokol üyeleri, öğrenciler ve aileler, açılışın ardından sınıf ve kütüphaneyi gezdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında 90 bin liraya oluşturulan 'zenginleştirilmiş kütüphane'de, bilgi teknolojisi sınıfları ile kütüphaneleri bir araya getirilerek öğrencilere ödev hazırlama, dijital öğrenme içerikleri ile çalışma yapma imkanı sağlanacak.

Okul aile birliği tarafından 28 bin liraya mal edilen 'akıl oyunları sınıfı' ise öğrencileri, üretkenlik, düşünme becerileri, görsel algı gibi konularda gelişimlerine katkı sağlayacak.
Kaynak: AA