Sınır Ötesine Sıcak Yemek Ve Ekmek

Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' kampanyası kapsamında Türkiye Diyanet Vakfınca Kilis'te kurulan günlük 5 bin kişi yemek kapasiteli mutfak ve 40 bin ekmek kapateli fırın hizmete başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' kampanyası kapsamında, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Kilis'te kurulan 5 bin kişi yemek kapasiteli mutfak ve 40 bin kapasiteli ekmek fırını hizmet girdi.

Kilis Müftüsü Mahmut Karatepe, Öncüpınar Gümrük Kapısı yanında kurulan mobil mutfakta incelemelerde bulundu.

Karatepe, incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş mağdurlarına yönelik yardımların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Kampanya kapsamında, Türkiye genelinde ciddi anlamda yardım toplandığını belirten Karatepe, şu değerlendirmede bulundu:

'Şimdiye kadar yardımları Suriye'deki mültecilere koliler içerisinde gönderiyorduk ancak son yaşanan yoğun bombardıman sonrası mültecilerin gönderilen gıda maddelerini yemek yapacak imkanları kalmayınca, Diyanet İşleri Başkanlığının tavsiyesiyle biz de mobil mutfak kurmaya karar verdik. Burada günlük 5 bin kişiye yaptığımız sıcak yemeği sınır ötesindeki mağdur ve yerleşik hayata geçmemiş kardeşlerimize gönderiyoruz. Ayrıca günlük ürettiğimiz 40 bin ekmekten 30 binini Suriye'ye, diğer 10 binini ise Kilis kent merkezindeki Suriyeli kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Onun dışındaki bize gönderilen mama ve süt gibi günlük bozulabilme ihtimali olan gıda maddelerini ise hemen Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yolluyoruz.'

Yapılan kuru gıda ve ekmek yardımlarının yanı sıra Türkiye Diyanet Vakfınca sınır ötesi için bin çadır imal edildiğini anlatan Karatepe, 7 bin kişinin barınabileceği çadırların içerisinde gerekli tüm malzemelerin mevcut olduğunu söyledi.

Karatepe, yardımların devamlığı için hayırsever vatandaşların desteğinin devam etmesini istedi.

Kaynak: AA