CHP'den, Erdoğan Ve Davutoğlu Hakkında Suç Duyurusu

CHP İstanbul İl Örgütü üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve bazı üst düzey kamu görevlileri hakkında 'terör örgütüne yardım ettikleri'' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul İl Örgütü üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı üst düzey kamu görevlileri hakkında ''terör örgütüne yardım ettikleri'' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

CHP İl Başkanı Cemal Canpolat ile parti üyesi bir grup, bazı kamu görevlilerinin teröre destek verdiklerini öne sürerek, haklarında kamu davası açılması için nöbetçi savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Adliye önünde açıklama yapan Canpolat, 'Kürt meselesinin çözümünde barıştan yana olduklarını' ifade ederek, 'Çözüm sürecinde valilere talimat vererek silahların depolanmasında suçu olanlardan şikayetçiyiz. Terörün bu noktaya gelmesinden sorumlu olanların hesap vermesini istiyoruz.' diye konuştu.

Açıklamanın ardından gruptakiler şikayet dilekçelerini nöbetçi savcılığa sundu.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, Cumhuriyet gazetesinde, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle yargılandıkları davanın duruşmasını izlemek üzere adliyede olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ile İstanbul milletvekilleri Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu da partili gruba destek verdi.

Suç duyurusu dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile bazı üst düzey kamu görevlileri hakkında 'terör örgütüne yardım etmek' suçundan soruşturma başlatılması ve kamu davası açılması talep edildi.
Kaynak: AA