Kritik Toplantıda Neler Konuşuldu ?

Milli Güvenlik Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapıldı.

Kritik Toplantıda Neler Konuşuldu ?
Milli Güvenlik Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 6 saat 15 dakika süren toplantıda İstanbul ve Ankara’daki terör saldırılarının ardından alınması planlanan tedbirler ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde devam eden terör operasyonları masaya yatırıldı. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapıldı. Açıklamada Ankara, İstanbul ve son olarak Brüksel’de yaşanan terör eylemlerinde farklı gayelerle de olsa, aynı yöntemlerin kullanılmasının; terörün din, dil, ırk, mekan ve devlet ayrımı yapmaksızın tehdit oluşturduğu, terörün özgürlük ve hak mücadelesi olmadığı konusunda uluslararası kamuoyunda ortak görüş ve işbirliğine varılmasının, hayati önemi haiz olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca bölücü terör örgütünce tahrip edilen yerleşim yerlerinin en kısa sürede yeniden imar edilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi için gereken tedbirlerin alınmakta olduğu ifade edildi.

Kaynak: İHA