Çorlu'dan Kısa Kısa

Bulgarstan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'nden Çorlu Belediyesine ziyaret.

Bulgarstan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi ve Kırcaali Belediyesi yetkilileri Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Baysan, iki komşu ülke ve şehir olarak sosyal ve kültürel anlamda çeşitli birlikteliklerin yapılabileceğini ve bu kapsamda da ortak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, bu tür ziyaretlerin ülkeler ve şehirlerarasında dostluk köprüleri oluşturması açısından önemli olduğunu söyledi.

Baysan, sık sık yurt içi ve dışından ziyaretçileri ağırladıklarını ifade ederek, ''Yurt içinden ve yurt dışından zaman zaman misafir heyetlerimiz geliyor. Onlarla bir araya gelerek, birlikte yapabileceğimiz projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bugün de HÖH yetkilileri ve Kırcaali Belediyesi'nden arkadaşlarımız bizleri ziyaret etti. Onlarla güncel konular hakkında bilgi alışverişinde bulunduk'' dedi.

Yapılan ziyarette, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Eş Başkanları Ruşen Rıza ve Çetin Kazak, Kırcaali Milletvekili Erdinç Hayrullah ve Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Türkiye Sorumlusu İsmet Kahraman, beraberinde Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Trakya Temsilcisi ve Çorlu Belediye Meclis Üyesi Güner Çetin hazır bulundu.

- Çorlu'da ''Su Damlası'' müzikali sahnelendi

Çorlu ilçesinde sahnelenen 'Su Damlası' isimli çocuk müzikali ilgi gördü.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde düzenlenen müzikal çocuk oyunu, minik izleyicilerinden tam not aldı.

Doğanın ve suyun önemini anlatan oyunu beğeni ile izleyen çocuklar, bir kısmında da oyuna dahil oldu.

- Çorlu'da yol yapım çalışmaları

Çorlu Belediyesi, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte yol yapım çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaz aylarının yaklaşması nedeniyle havaların ısınmasıyla birlikte ilç genelinde yol yapım çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade etti.

Bazı bölgelerde çetin kış şartlarından dolayı asfaltların deforme olduğunu belirten Baysan, ''İlçemizin bazı bölgelerinde kış aylarındaki zor şartlardan dolayı yollarda ve asfalt yapısında bozulmalar tespit ettik. Bunun için, ekiplerimiz ilçe genelinde yol yapım ve asfaltlama çalışmalarına başladı'' dedi.

Baysan, aciliyet sırasına göre çalışmaların ivme kazanacağını kaydederken, halktan gelen talep ve şikayetleri de göz önünde bulundurduklarını söyledi.
Kaynak: AA