CHP'li Tanr

TBMM Başkanı Kahraman, CHP'li Tanrıkulu'nun başvurusuna verdiği yanıtta, Başkanlığın doğrudan yapabileceği bir işlemin olmadığını, ancak Meclis araştırma komisyonu kurulabileceğini belirtti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, 'Cizre için bir komisyon oluşturulması' yönündeki talebine verdiği yanıtta, Başkanlığın doğrudan yapabileceği bir işlemin olmadığını, ancak Meclis araştırma komisyonu kurulabileceğini bildirdi.

Kahraman, Tanrıkulu'nun, parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerden oluşacak bir komisyonun Cizre'de inceleme yaparak, alınması gereken önlemleri belirlemesi için TBMM Başkanlığına yaptığı başvuruyu yanıtladı.

Yanıtında, Anayasa'nın 98. maddesinde, belli bir konuda bilgi edinebilmek için Meclis araştırması açılabileceğinin hüküm altına alındığını anımsatan Kahraman, şunları kaydetti:

'İlgi dilekçenizde yer alan inceleme heyetinin oluşturulması hususunda TBMM Başkanlığı olarak doğrudan yapılabilecek bir işlem bulunmamakla birlikte, Anayasa'nın 98'inci ve İçtüzüğün 104'üncü maddelerindeki usul takip edilerek bir Meclis araştırması komisyonu kurulması mümkündür.Ayrıca, söz konusu dilekçeniz insan hakları bağlamında değerlendirilmek üzere İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna gönderilmiştir.'
Kaynak: AA