Adana'daki Cinsel İstismar İddiası

Koruyucu aile olarak 12 yıl önce aldıkları 17 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da, çocukları olmadığı için 12 yıl önce koruyucu aile olarak aldıkları 17 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan ve bir süre önce öğretmenlik mesleğinden atıldığı öğrenilen M.Ö. (58) ile avukatı katıldı.

Mahkeme Başkanı, mağdurun, Adli Tıp Kurumundan gelen raporda beden ve ruh sağlığının bozulduğunun belirtildiğini tutanağa yazdırdı. Mahkeme savcısı, rapor üzerine M.Ö'nün tutuklanmasını talep etti.

Sanık avukatı ise UYAP üzerinden raporu göremediklerini belirterek, inceleme için süre istedi. Müvekkilinin gün boyu duruşmayı beklediğini ve kaçma şüphesi bulunmadığını ifade eden avukat, tutuklama talebinin reddedilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, M.Ö'nün tutuklanmasına yer olmadığına karar vererek, rapora ilişkin sanığın savunma yapması için duruşmayı 5 Nisan'a erteledi.

M.Ö, koruyucu aile olarak aldıkları kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 2014'te tutuklanmış, 26 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tahliye edilmişti.
Kaynak: AA