Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

ASPİM'de 25 aday memur yemin etti.

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde (ASPİM) 25 aday memur yemin etti.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, aday memurların yetiştirilmesine yönelik, temel, hazırlayıcı ile staj eğitimlerinde başarılı olan ve asaletleri tasdik edilen 25 personel için müdürlük binasında yemin töreni düzenlendi.

İl Müdürü Murat Demirkol, memuriyet hayatının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yeni memurların önlerinde 30-35 yıllık bir çalışma hayatının bulunduğunu kaydeden Demirkol, 'Bu zamanın kıymetini bilin ve en verimli şekilde değerlendirin. ASPİM çatısı altında uzun süre hizmet etmenizi temenni ediyorum' ifadelerini kullandı.

Tören, aday memurların yemin etmesi ve yemin belgelerini imzalamasıyla son buldu.

- İnternet kafe ve oyun salonlarına düzenleme

Şanlıurfa'da internet kafe ve oyun salonlarına camlarının şeffaf olması zorunluluğu getirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, internet ortamlarının her türlü bilgiye ulaşmasına olanak sağladığı belirtildi.

Bu durumun özellikle çocuk kullanıcıları olumsuz etkilere açık hale getirdiği, çocuk ve gençlerin sağlıklı bir şekilde bedeni ve ruhi gelişimini tehdit ettiği, toplumsal ve ahlaki değerleri yıprattığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'İnternet kafelerin olumlu amaçlara ve uygun kullanım şartları içerisinde faydalanılmasını teşvik etmek ve yönetmeliklere uygun şekilde faaliyette bulunmalarını sağlamak amacıyla Şanlıurfa Valiliği olurları ile çocuklarımızın internet ortamlarından güvenli ve uygun kullanım şartları içerisinde faydalanması amacıyla ilimizde faaliyet göstermekte olan internet kafe ve oyun salonlarının camlarının şeffaf olması, dışarıdan bakıldığında içerisinin görülebilir olması şeklinde karar alınmıştır. Konu ile ilgili olarak çocukların korunması ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir.'

Kaynak: AA