Lincoln Navigator: Şahin kanatlı dev!

360 derece kamera, şerit takibi, radar sistemi vs. vs.

Lincoln Navigator: Şahin kanatlı dev!
New York otomobil fuarına sayılı saatler kala otomobil devleri amiral gemilerini sergilemeye başladı bile. İlk tanıtım ABD'li lüks otomobil üreticisi Lincoln cephesinden geldi.
Lincoln, büyük SUV modeli Navigator'u, şimdiki formundan bambaşka bir hale dönüştürerek sergilemeye hazırlanıyor. Öncelikle aracın dış görünümüne değinelim. Tabii ki yeni Lincoln Navigator şimdilik konsept olduğu için, piyasaya sürülecek versiyondan oldukça farklı görünüyor. Lakin henüz piyasaya nasıl çıkacağını bilmediğimiz için konsept halini ele alalım.

Navigator'a arkadan baktığımızda Range Rover'dan esintiler görüyoruz. Hatta stop lambalarını hesaba katmadan bakarsak, camların konumlandırılması ve tek renk halinde (siyah) sunulmasıyla tıpkı Range Rover diyebiliriz. Hatta bir nebze de Ford Flex'i andırıyor.

Lincoln Navigator: Şahin kanatlı dev!

Ön kısmına baktığımızda ise çok büyük bir farklılık göremiyoruz. Sadece eski Navigator'lere göre biraz daha spor hava kazandırılmış.
Evet, şimdi gelelim en can alıcı kısma… Yan taraftan baktığımızda kapı kolları göremiyoruz. Bunun nedeni ise Lincoln Navigator'un, tıpkı Tesla Model X gibi şahin kanat kapı yapısına sahip oluşu. Hatta Lincoln, Tesla'nın da önüne geçmiş. Şöyle ki; kanat kapılar açıldığında aracın içini olduğu gibi görebiliyorsunuz. Yani kapılar tek kapı olarak dizayn edilmiş. Böylece aracın orta kısmında kapı çıtaları da olmadığı için tam anlamıyla bir bütünlük sağlanmış.

Lincoln Navigator: Şahin kanatlı dev!

Aracın iç kısmına baktığımızda ise son derece sade bir tasarımla karşılaşıyoruz. Tabii bu aracın bir konsept olduğunu unutmayalım. Zira bu nedenle iç kısmının sade bir tasarıma sahip olması son derece doğal.

Lincoln Navigator: Şahin kanatlı dev!

Lincoln Navigator'un motor tercihine baktığımızda ise 400 beygir güce sahip 6 silindirli 3.5 litre çift-turbo motor görüyoruz ki SUV araç için oldukça ideal bir tercih.

Lincoln Navigator: Şahin kanatlı dev!

Araç güvenlik anlamında da oldukça iyi özelliklerle donatılmış. Örneğin potansiyel trafik kazaları için kamera ve radar sistemi döşenmiş, böylece yayaların zarar görmesinin önüne geçecek önlemler alınmış. Şerit takibi özelliği ile de, sürücü şerit ihlali yaptığında direksiyon titreyerek aracı şeride geri yönlendiriyor. Ayrıca 360 derece kamera özelliği sayesinde de kolay park teknolojisi bulunuyor.
Lincoln Navigator'un satışa ne zaman çıkacağı ise henüz bilinmiyor.