Kişisel Verilerin Korunması

TBMM Genel Kurulunda, Tasarı'nın 7. maddesi üzerindeki önergelerin görüşülmesinde CHP'nin isteği üzerine kapalı oturuma geçildi

TBMM Genel Kurulunda, Kişisel Verilerin Korunması Yasa Tasarısı'nın görüşmelerinde kapalı oturuma geçildi.

Genel Kurulda, grup önerilerin ardından Kişisel Verilerin Korunması Yasa Tasarısı'nın görüşülmesine geçildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, tasarının 'kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi'ni düzenleyen 7. maddesi üzerindeki önergelerin görüşülmesine geçilmeden, kapalı oturum önergesi verdi.

Bunun üzerine Genel Kurul, kapalı oturuma geçti.

Öte yandan, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, TBMM İçtüzüğü uyarınca 45 günde ilgili komisyonlarda görüşülmeyen 'Toplumsal Barış ve Demokrasinin Tesisi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin doğrudan gündeme alınması önergesi kabul edilmedi.

Tanrıkulu, teklifiyle ilgili yaptığı konuşmada, Brüksel'de meydana gelen ve birçok insanın yaşamına mal olan terör eylemini lanetlediğini belirterek, 'Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da meydana gelen, yine birçok insanın yaşamına mal olan terör eylemini lanetliyorum. Umarım, bir daha böyle terör eylemleriyle karşı karşıya kalmayız.' dedi.

AK Parti sıralarından kendisine 'MED TV'deki canlı yayınını da söyle. Ankara'da bomba patlarken…' diye laf atılması üzerine Tanrıkulu, 'Bak, şimdi, o tv'ye bu kürsülerden kimin çıktığını söylerim, utanırsın. Bana isim söylemek yakışmaz ama şu anda en üst görevde olan arkadaşlarınız var bu sıralarda oturan. Ayıp.' karşılığını verdi.

Konuşmasını sürdüren Tanrıkulu, 'Bakın, tam da bu nedenlerle sorunları çözemiyoruz. Ben geçen hafta yaptığım konuşmanın CD'sini bugün Sayın Başbakana gönderdim. Beni hedef gösterdiler, hedef göstermeye devam ediyorlar ve burada bu vesileyle söylüyorum: Bana ve yakınlarımın bu hedef göstermelerden dolayı kılına zarar gelirse eğer, Başbakan ve saraydaki Erdoğan bundan sorumludur, tam da bu söylemden dolayı.' diye konuştu.

Tanrıkulu, AK Parti sıralarından kendisine laf atılması üzerine, 'Bana bile tahammül edemiyorsanız ne olacak? Bu Meclisin üyesiyim ben. Yarın bir gün benim başıma bir şey gelse kına mı yakacaksınız?' diye karşılık verdi.

Kaynak: AA