Botoks Her Derde Deva
Diş Hekimi A.Doğan Bircan, kırışıklıkları düzeltmeden terlemeye hatta migrene kadar çok geniş bir kullanım alanı olan botoks uygulamalarının son dönemlerde adeta her derde deva olduğunu söyledi.

Kırışıklıkları düzeltmeden terlemeye hatta migrene kadar çok geniş bir kullanım alanı olan botoks uygulamalarının son dönemlerde adeta her derde deva olduğunu kaydeden Diş Hekimi A.Doğan Bircan, “Botoks uygulamasıyla sinir hücrelerinin kasa uyarı göndermesi bloke edilir. Botoks tedavisinden sonra sinir hücrelerinin ucundaki kas dokular 3-6 ay sonra rejenere olur, blokaj ortadan kalkar ve iletim devam eder. Yani botoks kalıcı bir tedavi şekli olarak görülmemelidir.
Botoks uygulamalarını uygulama alanına göre; medikal botoks, kozmetik botoks ve dental botoks olarak sınıflandırmak mümkündür. Dental botoks; özellikle çiğneme kaslarının aşırı kasılmasına bağlı çene-yüz ağrıları, çene eklemi bozuklukları; bruksizm(diş sıkma, diş gıcırdatma), mimik kaslarının kozmetik olarak düzeltilmesi, gummy smile(gülümserken dişetlerinin fazla görünmesi) görünümlerinin düzeltilmesi, yüz asimetrilerinin ve kırışıklıklarının düzeltilmesinde uygulanmaktadır.
Dental botoks uygulamaları ağrılı yöntemler değildir. Genelde insülin enjektörleri ile uygulama yapılmaktadır. Etkisi 3-4. günlerde görülmeye başlar 14. günde maksimuma ulaşır” dedi.
