Kütahya'da 'Nevruz Bayramı'

Nevruz Bayramı Kütahya’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi yerleşkesindeki etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türk Dünyası Araştırma Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Serdar Nazlıpınar, burada yaptığı konuşmada, Türk dünyası olarak birlikte olmanın önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

'Atalarımızın yıllar içinde Allah'ın takdiriyle çağ açıp çağ kapatma kapasitesine ulaşması süreci Ergenekon'dan bu tarihte çıkmalarıyla başlamıştır. Bugün baharın habercisidir. Baharın gelmesi ile yeni seferlerin ve yeni fetihlerle ilahi kelimatullah demektir. Milli kültürümüzü yozlaştırmak, yok etmek ve milli kültür üzerinden şüphe oluşturmak bugün Türk düşmanı emperyalist güçlerin en çok takip ettiği metottur. Bizleri harp ederek yenemezler. Buna ne güçleri ne de imanları yetmez. Ancak bunu kaleyi içten fethederek yapabilirler. Onun için bir olalım, diri olalım.'

Halk oyunları gösterisi, demir dövme ve nevruz ateşi yakılmasıyla etkinlik sona erdi.

Nevruz Bayramı etkinliğine Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, DPÜ Rektörü Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA