CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

'(Manisa Mesir Macunu Festivali) 475 yıldır kesintisiz yapılan bir ritüele terörün engel olmasına hiçbirimizin gönlü razı gelmez. Ama o gün Manisa’da, Türkiye’deki en üst düzey emniyet önlemlerinin alınmış olması ve insanların sağ salim o alana gelmesi ve sonrasında uzaklaşmaları gerekiyor'

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, bu yıl nisan ayında düzenlenecek, 'Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'ne ilişkin, '475 yıldır kesintisiz yapılan bir ritüele terörün engel olmasına hiçbirimizin gönlü razı gelmez. Ama o gün Manisa’da, Türkiye’deki en üst düzey emniyet önlemlerinin alınmış olması ve insanların sağ salim o alana gelmesi ve sonrasında uzaklaşmaları gerekiyor.' dedi.

Özel, partisinin Manisa il binasında düzenlediği basın toplantısında nisan ayında gerçekleştirilecek 476. Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin artan terör saldırıları nedeniyle şenlik havasında geçmeyeceğini belirtti.

Türkiye'de büyük bir acının yaşandığını ve terörün amacının toplumsal yaşamı dinamitlemek olduğunu kaydeden Özel, bombalı saldırılar nedeniyle Fenerbahçe- Galatasaray derbisinin de iptal edildiğini ifade etti.

Dünya medyasının Türkiye'den bahsettiğini anlatan Özel, 'Bu durumda önümüzdeki yaklaşmakta olan mesir saçım töreni ile ilgili de hepimizin çok dikkatli olması lazım. Derbiler mutlaka önemli ama metrekareye en çok insanın düştüğü, Türkiye’nin en çok kişinin en dar alanda toplanacağı festival yaklaşıyor. 475 yıldır kesintisiz yapılan bir ritüele terörün engel olmasına hiçbirimizin gönlü razı gelmez. Ama o gün Manisa’da, Türkiye’deki en üst düzey emniyet önlemlerinin alınmış olması ve insanların sağ salim o alana gelmesi ve sonrasında uzaklaşmaları gerekiyor.' diye konuştu.

Terörün çözümü noktasında hükümete destek vereceklerini açıklayan Özel, 'Terör olaylarını durduracaksan kurallar ve demokrasi çerçevesinde bizden ne yardımı istiyorsa yapmaya hazırız. Oylarını artırdılar, istedikleri milletvekili çıkardılar ve tek başlarına iktidarlar ama terörü çözemiyorlar. CHP bu konuda ne eksiğiniz varsa gidermeye razıdır, yeter ki bu akan kanı ve terörü durdurun.' değerlendirmesinde bulundu.

Özel, dokunulmazlıklar konusundaki tartışmaları da anımsatarak, partisinin kürsü dokunulmazlığı dışında tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana olduğunu bildirdi.
Kaynak: AA