BMW'den yeni bomba: BMW X7

Dünyaca ünlü otomobil üreticisi BMW'nin X1, X3, X5 ve X6'dan sonra bir başka SUV araç üretip üretmeyeceği yıllardır konuşuluyordu. Geçtiğimiz yıllarda BMW'nin X7 ismi altında yeni tip bir SUV araç üreteceği gündeme gelmiş ancak karşılık bulamamıştı. Yıllar sonra da olsa bu iddia gerçek oldu.

BMW'den yeni bomba: BMW X7
Alman otomobil devinden yapılan açıklama şu şekilde: “10 yıldan fazla süredir lüks segmentin liderliğini yaptıktan sonra, getiri oranlarının en yüksek olduğu ürün portföyünün konumunu güçlendirmek için hazırlanıyoruz. BMW X7 ile model yelpazemizi genişletiyoruz."

Evet, açıklamaya göre X7 için artık kesinleşti diyebiliriz. Lakin araca dair bilgiler deyim yerindeyse serum damlası gibi veriliyor. Kısıtlı bilgilerden öğrendiklerimiz kadarıyla X7, 7 kişilik bir SUV aracı olacak ki X5 ile arasındaki en büyük fark bu. X7 7 kişilik olacağı için haliyle hacim olarak da büyük olacak gibi görünüyor.

Her ne kadar tahmini tasarımlar yapılsa da aracın dış görünümü hala sır gibi saklanıyor.

Bildiğimiz gibi Asya ülkeleri ve ABD'de 7 kişilik araç kullanımı oldukça yaygın. Örneğin ABD yapımı Cadillac Escalade. X7'nin de 7 kişilik üretildiğini hesaba kattığımızda BMW'nin öncelikli pazarının ABD ve Çin olduğunu söyleyebiliriz.

BMW'den yeni bomba: BMW X7

Önümüzdeki sene otomobil fuarlarında resmi olarak tanıtılması planlanan aracın 6, 8 ve 12 silindir olmak üzere 3 farklı motor seçeneğiyle gelecek. 4 silindirli motor seçeneği için ise henüz bir bilgi bulunmuyor. BMW ayrıca X7 için CLAR mimarisi ismi verilen arkadan itişli sistem üzerinde çalışıyor.

Bir başka önemli husus da BMW'nin, X7'nin bazı kısımları için Rolls-Royce ile birlikte çalıştığı haberi. Rolls-Royce bildiğimiz gibi ultra lüks otomobiller üretiyor. Bu da demek oluyor ki BMW X7'de ultra lüks malzemeler kullanarak ortaya pahalı bir şaheser çıkarabilir.