Erdoğan'dan Esed çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriyelilere nasıl bir siyaset uyguluyorsunuz ve açık sınır politikalarınız nelerdir?" sorusu üzerine, "Şu anda ben vatandaşlarımız şu yaklaşım içerisindeler; biz ensarız, onlar muhacir. Bu yaklaşımı biz kaybedemeyiz. Devlet terörü estiren zalim bir Esed var. Terörist Esed var. Aslında bunun Lahey’de yargılanması gerekir" dedi.

Erdoğan'dan Esed çıkışı
Erdoğan'dan Esed çıkışı
TRT Haber'in Gençlerle Buluşma adlı programına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad çıkışı

SURİYELİ ÖĞRENCİ SORDU

İstanbul'da okuyan ve Suriyeli Bayırbucak Türkmenleri'nden olan bir öğrencinin “Suriyelilere nasıl bir siyaset uyguluyorsunuz ve açık sınır politikalarınız nelerdir?” sorusunu cevaplayan Erdoğan, şöyle konuştu 'Bir defa biz Suriyeli kardeşlerimizi sınır boylarında bırakamayız. Elimizden gelen ne ise sonuna kadar onu yapmaya devam edeceğiz. Onlar bizim kardeşimiz. Onlar bombalanırken varsın ölsünler diyemeyiz. Bu bizim için bir kardeşlik görevidir. Kaldı ki insani olan yaklaşımımız da budur. Şu anda ben vatandaşlarımız şu yaklaşım içerisindeler; biz ensarız, onlar muhacir. Bu yaklaşımı biz kaybedemeyiz.

Erdoğan'dan Esed çıkışı


TERÖRİST ESAD, LAHEY'DE YARGILANMASI GEREKİR

Devlet terörü estiren zalim bir Esad var. Terörist Esad var. Aslında bunun Lahey'de yargılanması gerekir. Ama uluslararası camia henüz bunu halledebilmiş değil. Bu kadar insanın canına kıyan, onları bombalarla öldüren böyle bir adam şuanda hala rahatlıkla konuşabiliyor. Moskova'da kırmızı halılarla ağırlanabiliyor. Onun için ben diyorum ki dünya beşten büyüktür. Dünyada 196 ülkenin kaderini 5 tane ülke belirleyemez'

Erdoğan'dan Esed çıkışı

Erdoğan'dan Esed çıkışı

Kaynak: İHA