Silifke'de Mezbahane Temeli Törenle Atıldı

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi'nde yapılacak olan mezbahanenin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, mezbahanede günlük 50 küçükbaş ve 100 büyükbaş hayvanın kesiminin yapılabileceğini, soğuk hava depoları ve arıtma tesisinin bulunacağını kaydetti.

Silifke'deki mevcut mezbahanın modernize edilmesinin sadece günü kurtaracağını, bu nedenle yeni bir tesis yapımını uygun gördüklerini ifade eden Kocamaz, 'Bugün temelini attığımız mezbaha ile hijyenik, kontrol edilebilir, soğuk hava deposu ile bozulmayı önleyen, raylı sistemi ile kolay kesim sağlayan tam anlamıyla donanımlı bir hizmeti inşallah hayata geçireceğiz. Böylece hijyenik ve güvenilir şekilde kesimhaneden çıkacak olan etleri alnımızın akıyla vatandaşımızın sofralarına ulaştırabileceğiz' dedi.

Kocamaz, temel atma töreninin ardından beraberindekilerle Taşucu Limanı'nı gezip, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, MESKİ Silifke Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından Belediye Kültür Merkezinde Silifke’deki daire başkanlıkları tarafından yapılan hizmetlerin anlatıldığı istişare toplantısına katılan Kocamaz, muhtarların da isteklerini dinledi.

Kaynak: AA