Samsun'da 'Şiddetsiz Toplum İçin Ortak Duruş' Paneli Düzenlenecek

Samsun Barosu ve Samsun Tabip Odası, 'Şiddetsiz Bir Toplum için Ortak Duruş' konulu panel düzenleyecek.

Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, baro lokalinde düzenlediği basın toplantısında, sokakta, okulda, hastanede ve daha birçok alanda pek çok insan grubuna karşı şiddetin giderek artan oranda devam ettiği söyledi.

Ülkede cinnet toplumuna doğru yol alındığını dile getiren Gürbüz, 'Aklını ve duygularını yönetemeyenler, şiddeti seçiyor. Gerekli tepki verilmediği, failler bedelini ödemediği için şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanıyor. Masum bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor. Halbuki şiddetin masumu değil, mağduru vardır. Mağdur bazen kadın, bazen çocuk, bazen doktor-avukat, bazen de öğretmendir. Toplumsal şiddette en büyük tehlike içselleştirilmesi, gelecek nesillere aktarılması ve bu süreç içerisinde kalıcı ve doğal sayılmasıdır' dedi.

Toplumsal bir bilincin uyandırılması için mutlu bir toplumun şartlarının oluşturulması gerektiğini vurgulayan Gürbüz, şunları kaydetti:

'Samsun Barosu ile Samsun Tabip Odası, bu düşünceden hareketle toplumsal bir dert, yara olan, hatta kangrenleşmeye doğru hızla evrilen şiddet gerçeğine dikkat çekmek ve ilgili tüm kamu kurumları ile duyarlı toplum kesimlerini çözüm konusunda yapıcı anlamda uyarmak amacıyla 'Şiddetsiz Bir Toplum için Ortak Duruş' genel başlığı altında bir çalışmayı gerçekleştirmeye karar verdi. Samsun Adliye Sarayı konferans salonunda 5 Mart Cumartesi günü saat 9.30’da gerçekleştirilecek panel üç oturumlu yapılacak. Panele Ondokuz (OMÜ) Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Taşkıran, Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. İbrahim Suat Öktem, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman, Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Hakeri, OMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Karabekiroğlu, OMÜ Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Taş ve Samsun Barosu Avukatı Ayşe Saral konuşmacı olarak katılacak. Oturum moderatörlüğünü ise Yargıtay Ceza Dairesi Onursal Üyesi Kemal Karacan ve OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cafer Polat yapacak.'

Kaynak: AA