İscehisar'a Vergi Dairesi Açılacak

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde açılması planlanan vergi dairesi için Gelir İdaresi Başkanlığından gelen heyet incelemelerde bulundu.

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde açılması planlanan vergi dairesi için, Gelir İdaresi Başkanlığından gelen heyet incelemelerde bulundu.

İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, uzun süredir ilçeye vergi dairesi açılması için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Altınkaynak, bu süreçte Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere Vali Hakan Yusuf Güner ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'nın çok büyük destekleri olduğunu ifade etti.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından gelen bir heyetin belediye binasında tahsis edilen yeri incelediğini aktaran Altınkaynak, Belediye Başkanı Mustafa Çibik'e teşekkür ederek, şunları kaydetti:

'İlçemiz potansiyeli itibariyle, ticaret hacmiyle, ihracat hacmiyle ilimizin göz bebeğidir. Basit bir işlem için dahi il merkezine gitmek zorunda kalan mükelleflerimiz bundan böyle işlemlerini ilçemizdeki vergi dairesinde yapabilecekler. 2008-2015 yıllarında toplam 140 mükellefimiz, Mal Müdürlüğümüzce yeterli hizmet verilememesi sebebiyle Afyon Tınaztepe Vergi Dairesine devredilmişti. İlçemizde kurulacak vergi dairesi ile bu mükelleflerimize tekrar ilçemiz Vergi Dairesine geri dönecek. İlgili mükelleflerin temsilcileri olan İscehisar Mermerciler Derneği, Kalkınma Kooperatifi Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından vergi dairesinin ilçemize açılması için bize talepte bulunuldu. Vergi dairesi kurulduktan sonra mükelleflerimiz bütün iş ve işlemlerini yerelden hızlı bir şekilde alma imkanına kavuşacak. Özellikle ihracat kaynaklı vergi iadeleri hızlı şekilde tamamlanacak ve mükelleflerimiz artık beklemeyecek.'

Kaynak: AA