Gölyaka'da Şap Hastalığıyla Mücadele

Gölyaka ilçesinde şap aşısı uygulamasının devam ettiği bildirildi.

İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Düzce'nin en çok hayvan sayısına sahip olan ilçesinin Gölyaka olduğunu söyledi.

İlçe genelinde toplam 8 bin 490 adet büyükbaş hayvana şap hastalığına karşı aşı yapıldığını aktaran Uğur, şöyle konuştu:

'Hayvan sahiplerinden bazıları aşının gebe hayvanlarda atık yaptığı ya da hayvanlarını ahırdan çıkarmadığı için şap hastalığının bulaşmayacağı gibi yanlış bilgi ve inanışları nedeniyle şap aşısı yaptırmak istememiştir. Herhangi bir hastalık durumunda şap hastalığının yayılmasına sebebiyet verebileceğinden bu aşıyı yaptırmak zorunludur. İlçede aşı yaptırmak istemeyen çiftçilere aşı yapılmasına engel olmaktan dolayı 7 bin 731 lira ceza uygulamak yerine aşının hastalıktan koruyucu etkileri hakkında veteriner hekimleri tarafından gerekli bilgiler verilerek, muhtarların da desteğiyle hayvanlarına aşı yapılmasına ikna edildi. İlçe personelleri bölgede bulunan hastalık riski nedeniyle belirlenen program süresi içerisinde aşılamanın bitmesi için hafta sonları dahil karlı ve yağmurlu günlerde aşılamaya ara vermeden devam ettiler.'

Kaynak: AA