Katliamın şifresi: Gelebilirsin
Ankara’da terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı. Aralarında bombayı getirdiği tespit edilen Veysi D.’nin de olduğu şüphelilerin, canlı bomba Seher Çağla Demir’in Ankara’ya gönderilmesi için “Gelebilirsin” şifresinin kullandığı belirtildi. Firari şüpheli Vahit A. ile Veysi D.’nin bu şifreyle anlaştıkları ortaya çıktı.

ARAÇ 18 BİN TL'YE ALINDI
Savcılığın tutuklama talebi yazısında ise saldırıya ilişkin ilginç bilgilere yer verildi. Hakkında yakalama kararı bulunan Vahit A.'nın,
PKK/KCK'dan aldığı talimat doğrultusunda temin ettiği patlayıcı maddeyi Şanlıurfa'da bir süre sakladığı anlatılan gerekçede, şüpheli Uğur A.'nın şüpheliler Baran E. ve Hüsamettin B. ile birlikte kaldığı evde canlı bomba Seher Çağla Demir'i bir süre sakladığı ifade edildi. Vahit A.'nın saldırıda kullanılan aracı Mehmet Veysi D. ile birlikte 24 Şubat 2015'te 18 bin 250 TL'ye aldığının anlatıldığı gerekçede, sahte kimlik alan Vahit A.'nın daha sonra eylemi planlamak için saldırıda kullanılan araç ile Ankara'ya geldiği belirtildi. Sevk yazısında, Vahit A.'nın Gaziosmanpaşa'daki evi 6 aylığına kiraladığı ve bu ev kiralanana kadar ablasına ait evde kaldığı bildirildi. Daha sonra Vahit A.'nın Mehmet Veysi D.'yi 28 Şubat'ta arayarak, “Gelebilirsin” dediği, bunun ikilinin daha önce anlaştığı üzere “bombacı Seher Çağla Demir'i Ankara'ya gönder” talimatı olduğu belirtildi.
KİTAP VE HAVLU İLE KAMUFLE
Vahit A. 10 Mart'ta Mehmet Veysi D.'yi bir kez daha aradı ve “Artık gelebilirsin” dedi. Mehmet Veysi D. de harekete geçerek patlayıcı maddeyi gömdüğü yere giderek, içinde patlayıcı madde olan çantayı gömdüğü yerden çıkardı. Yalnız yaşadığı eve getirdi ve burada çantayı temizledi. Eve gelen şüpheli Halil İbrahim D. ile birlikte içinde patlayıcı madde bulunan çantaya kitap ve havlu koydular. Akşam otobüs saati yaklaşınca her iki şüpheli birlikte çantalarla otogara gittiler. Vahit A. başka bir otobüsle Şanlıurfa'ya dönmesi için Mehmet Veysi D.'yi bir akaryakıt istasyonunda araçtan indirdi. Daha sonra 13 Mart'ta saldırı gerçekleştirildi.”
