İtalya'da 'Dünya Saati' Kampanyası

Başkent Roma’da önemli yapıların ışıkları küresel ısınma için bir saatliğine kapatıldı.

Dünya genelinde küresel ısınmaya dikkatleri çekmek için yapılan “Dünya Saati” etkinliği kapsamında İtalya’nın başkenti Roma’nın önemli yapılarının ışıkları söndürüldü.

Dünya genelinde her yıl mart ayının sonunda Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından, küresel ısınmaya dikkatleri çekmek maksadıyla organize edilen 'Dünya Saati' isimli çevre etkinliğinde, İtalya'nın dünyaca ünlü tarihi Trevi çeşmesi de katıldı.

2007 yılından bu yana dünya genelinde iklim değişikliği ve doğal kaynakların aşırı tüketimine karşı insanları bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe her yıl destek veren Roma’da bu yıl, pek çok turistin uğrak noktası olan Trevi çeşmesinin ışıkları, saatler 20.30’u gösterdiğinde bir saatliğine söndürüldü. Çeşmeye, etkinlik boyunca WWF logosu yansıtıldı, tarihi etkinliği pek çok kişi takip etti.

Roma’daki uygulamaya bu yıl, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale, Başbakanlık Sarayı Chigi, Temsilciler Meclisi binası ve İtalya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da katıldı.

İtalyan başkentinin dünyaca ünlü simgesi Kolezyum’un da ışıkları, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da etkinlik çerçevesinde söndürüldü ve tarihi yapı karanlığa büründü.

Kaynak: AA