Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Dünya Kick Boks Şampiyonu olan Taştan, Çorlu Belediye Başkanı Baysan’ı ziyaret etti.

Kosova’da düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olan Kadir Taştan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, 75 kiloda unvanı ve kemeri elinde bulunduran Kosovalı rakibi Shpejtim Ahmetaj’ı yendiğini anlatan Taştan, bundan sonra da yerel ve uluslar arası turnuvalara katılmaya devam edeceğini söyledi.

Baysan ise bir dünya şampiyonunu ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, 'Çorlu'lu gençlerimizin birçok dalda elde ettiği başarılar göğsümüzü kabartıyor. Kadir Taştan ise bu gururu Dünya Kick-Boks Şampiyonu olarak taçlandırdı. Kendisiyle gurur duyuyor ve tebrik ediyorum. Türkiye’yi ve Çorlu'muzu en iyi şekilde temsil etti. Çorlu Belediyesi olarak spor ve sporcunun daima yanındayız ve elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız' diye konuştu.

Ziyaret sonunda Baysan, Taştan’a hediye verdi.

- Ergene'de temel atma töreni

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Ergene'de ilave kanalizasyon inşaatı temel atma töreni gerçekleştirdi.

Vakıflar Mahallesi'nde düzenlenen törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene ilçesinde yapılması planlanan termik santral inşaatına büyükşehir belediyesi olarak diğer 11 ilçe belediyesiyle beraber karşı olduklarını belirtti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ’ın 11 ilçesinde de yatırım ve hizmetlerimize hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Albayrak, ''Önem verdiğimiz konuların başında altyapı konusunda gerek sağlıklı su hatlarının yapımında gerekse de kanalizasyon hatlarının yapımında oldukça hassas davranıyoruz. Bugün temelini attığımız tesis ile Ergene İlçemizin alt yapı sorunları en aza inecek'' şeklinde konuştu.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise ilçesinde yapılan bu yatırımlardan çok memnun olduğunu belirterek, şunları söyledi:

'İlçemizde çok güzel yatırımları görüyoruz. Bu bölgenin geleceği için çok büyük önem taşıyan bu yatırımların devam etmesini diliyorum. 21 bin 978 metre uzunluğundaki kanalizasyon şebeke hattının yaklaşık iki milyon liraya mal olacağını biliyoruz. Büyükşehir belediyesine de çok teşekkür ediyoruz.''

Konuşmaların ardından Ergene İlçesi Vakıflar Mahallesi İlave Kanalizasyon İnşaatı temel atma töreni kurdelesi kesildi.
Kaynak: AA