Down Sendromluların Tasarımları 'Ünlü' Oldu
Ulusal Down Sendromu Derneği ve tasarım ürünler markası DOGO’nun düzenlediği Tasarımlarımıza +1 Değer Katıyoruz Yarışmasında down sendromlu bireylerin çizdiği 70 tasarım yarıştı. Dereceye giren çizimler, firmanın ayakkabılarına uyarlanarak tasarım sahiplerine teslim edildi.

İlk üçe giren tasarım, DOGO tarafından ayakkabı olarak üretilip İzmir merkez ofisinde sahiplerine teslim edildi. Ayrıca tasarım, ayakkabı, tişört ve çantaya uyarlanarak bir yıl boyunca Ulusal Down Sendromu Derneğine gelir sağlamak amacıyla firmanın mağazalarında satışa sunulacak.
NİSAN AYINDA SATIŞA SUNULACAK
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında firmanın İzmir merkez ofisinde yapılan ödül töreninde konuşan DOGO’nun kurucusu Gökhan Peksari, “Down sendromlu bireylerin duygusal dünyalarının zenginliği kadar neşe ve enerjileri de hepimizin yüzünü güldürdü. Dereceye giren çalışmaları nisan ayı başında DOGO mağazalarında satışa sunarak dernek yararına gelir elde edecek olmak projenin ikinci aşaması. Bu projenin devamlılığının olmasını önemsiyoruz ve Ulusal Down Sendromu Derneğinin önemli çalışmalarının bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
“HAYAL DÜNYALARINA YOLCULUK ETTİK”
Ulusal Down Sendromu Derneği Başkanı Şevket Cihan da, tasarımlardan çok etkilendiğini belirterek "Her bir tasarımda onların hayal dünyalarına yolculuk ettik. Seçilen tasarım ayakkabı, tişört ve çanta olarak firmanın mağazalarında yer alarak Down sendromunun ne olduğunu topluma aktarma ve yeteneklerinin keşfedilmesi adına önemli bir destek olacak. Bunun Down sendromlu bireylerin toplumdaki saygın yerlerini almalarında büyük bir adım olacağına inanıyoruz” diye konuştu.
