Çorlu'dan Kısa Kısa

'Elektrikte Lig TV' kampanyası.

Trakya Elektrik Perakende Satış A.Ş. (TREPAŞ), 'Elektrikte Lig TV' kampanyası çerçevesinde Çorlu Huzurevi’nde kalan yaşlılara bir firmanın Lig TV paketini hediye etti.

Huzurevi'ni ziyaret eden Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve TREPAŞ Satış Uzmanı Zeynep Dilhan Erkan, burada yaşlılarla bir süre sohbet etti.

Çorlu Huzurevi sakinlerinin futbol müsabakalarını huzurevinden ayrılarak yakın bölgelerde izlediği ve bu konunun yaşlıları zor durumda bıraktığını ifade eden Kaymakam Kılıç, ''Yaşlılarımız futbol naçlarını buradaki huzurevimizden çıkarak dışarıda izliyorlardı. Bizler de bu konuyu dile getirdiğimizde TREPAŞ yetkilileri harekete geçti ve Çorlu Huzurevine lig TV paketi hediye etti. Kendilerine bütün yaşlılarımız adına çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

Daha sonra yaşlılarla günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

- Çorlu'da, “Çorlu Hatırası ve Cumhuriyetimizi Seviyoruz” sergisi açıldı

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kültür ve Sanat Derneği işbirliği ile düzenlenen ''Çorlu Hatırası ve Cumhuriyetimizi Seviyoruz'' temalı el sanatları ve resim sergisi açıldı.

Tarihi Belediye Binasında düzenlenen törende konuşan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu’da bu tür sergilerin açılmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, ''Çorlu’nun tanıtımına katkısı bulunan Çorlu Kahvesini destekliyoruz. Çorlu Belediyesi tarafından restore edilerek hizmete kazandırılan Tarihi Belediye Binası önemli bir kültür merkezi halini aldı. Burada çok güzel sergiler açılıyor. Bugün de bu sergilerden birinin burada açışını yapıyoruz'' dedi.

Törende konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise, Çorlu Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen bu serginin kendilerini geçmişe götürdüğünü ifade etti.

Baysan konuşmasında açılışta katılımcılara Çorlu Kahvesi'nin ikram edilmesinin ayrı bir anlam kattığını dile getirerek, bu tür sergilerin halkın buluşmasına vesile olduğunu ve daha da çoğalması gerektiğini söyledi.

Kurdele kesimi ile açılan serginin 3 gün ziyarete açık olacağı kaydedildi.

- Çorlu'da yol yapım çalışmaları

Çorlu Belediyesi, yol yapım ve asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Ünal Baysan konuyla ilgili açıklamasında, havaların ısınmasıyla birlikte ilçe genelinde çalışmalara başladıklarını söyledi.

Ekiplerinin belirlediği bölgelerde aciliyet sırasına göre yol yapım ve asfaltlama çalışmalarına hız verdiklerini belirten Baysan, ''Havaların ısınmasıyla birlikte çalışmalarımıza başladık. İlgili ekiplerimizilçe genelinde incelemeler yaparak aciliyet sırasına göre çalışmalara ivme kazandırıyor'' dedi.

Baysan, yol yapım ve asfaltlama çalışmalarının yanı sıra ilçede çevre düzenlemesi ve parklarda çiçeklendirme çalışmalarına da başladıklarını ifade etti.
Kaynak: AA