‘PKK terör örgütüdür’ diyemediler!

PKK propagandası içeren bildiri yayınladıkları gerekçesiyle tutuklanan akademisyenlerin, ifadelerinde PKK’ya ‘terör örgütü’ diyemedikleri ortaya çıktı. Terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy ifadelerinde “PKK sizce terör örgütü müdür?” sorusuna “Bu kanaat ve düşüncemi açıklamak istemiyorum, bu soruya cevap vermek istemiyorum” diye cevap verdikleri tutanaklara yansıdı.

‘PKK terör örgütüdür’ diyemediler!
PKK lehine terör örgütü propagandası içerikli bildiri yayınladıkları gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 3 akademisyen ile ilgili skandal bir gerçek ortaya çıktı. Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy isimli akademisyenlerin ifadelerinde PKK'ya 'terör örgütü' diyemedikleri belirlendi.

TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEDİLER!


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca PKK lehine bildiri yayınlayan 733 akademisyen ile ilgili başlatılan 'terör örgütü propagandası yapmak' suçu kapsamındaki soruşturmada tutuklanarak ceza evine gönderilen Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy'a ifadelerinde 15 soru yöneltildiği belirlendi. 3 akademisyene "PKK sizce terör örgütü müdür?" şeklinde soru yöneltildiği, üçünün de bu soruya "Bu kanaat ve düşüncemi açıklamak istemiyorum, bu soruya cevap vermek istemiyorum" şeklinde cevap verdikleri tutanaklara yansıdı. Söz konusu akademisyenlerin "PKK terör örgütüdür" diyemedikleri dikkatlerden kaçmadı.

ÖRGÜT PROPAGANDASINDAN…

Akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy ikinci bir bildiri yayınladıktan sonra geçtiğimiz pazartesi günü gözaltına alınmışlardı. Soruşturma Savcısı İrfan Fidan'a ifade veren şüpheliler 'terör örgütü propagandası yapmak' suçu kapsamında tutuklanmak üzere Nöbetçi Hakimliğe sevk edilmişlerdi. Nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgulanan şüpheliler Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. maddesinde düzenlenen 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanmışlardı.

TALİMAT KCK YÖNETİCİSİNDEN!

Tutuklama kararında 22 Temmuz 2015'te Ceylanpınar'da iki polis memurunun şehit edilmesinin ardından PKK terör örgütünün eylemlerini artırdığı, mahallelerde hendekler kazılarak, öz yönetim ilanları yapıldığı PKK terör örgütü yürütme konseyi eş başkanı Bese Hozat'ın da yayın organları aracılığıyla 22 Aralık'ta "Aydın ve demokratik çevreler öz yönetimlere sahip çıksın" açıklamasını yaptığı, bu bölgelerde güvenliğin sağlanması amacıyla operasyonlar yapıldığı, operasyonların devam ettiği sırada 11 Ocak 2016 tarihinde şüphelilerin de aralarında bulunduğu 1128 kişinin, "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiri yayınladıkları anlatıldı. Yayınlanan bildirinin PKK terör örgütüne destek nitelikte olduğu belirtilen kararda, "PKK adına açıklama yapan Bese Hozat'ın açıklamalarıyla bu bildirinin birbirine paralel olduğu" vurgulandı.