Fas'ın İlk Timsah Parkı

Agadir kentindeki Fas'ın ilk timsah parkını binlerce kişi ziyaret ediyor 325 timsahın bulunduğu parkta, ilk yerli üretim timsahlar Haziran 2016'da dünyaya gelecek.

MEHMET AKİF TURAN - Fas’ın ilk timsah parkı Croco Park Agadir, yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Fas’ın güneyinde Sahra Çölü yakınlarındaki Agadir kentinde Mayıs 2015'te açılan Croco Park, kısa sürede bölgenin önemli turistik merkezlerinden biri konumuna geldi.

İşletme müdürü Ariane Marinetti'nin verdiği bilgiye göre bir yıldan kısa sürede parkı 200 binden fazla kişi ziyaret etti.

Timsah parkının yoğun ilgi görmesinde çocukların büyük payı var. Çünkü Croco Park Agadir, tam bir oyun parkı olarak tasarlanmış. Aileleriyle gelen çocukların yanı sıra okullar da öğrencileri için turlar düzenliyor.

Croco Park Agadir, girişinden itibaren ziyaretçilerini farklı bir atmosfere sokuyor. Ziyaretçileri kapıda bir timsah heykeli karşılıyor. Timsah ağzı şeklinde tasarlanmış kapıdan parka giren ziyaretçiler, gerçek timsahların dolaştığı yapay vadiye ulaşıyor.

- Parkta 325 timsah var

Toplam üç hektarlık alana kurulan Croco Park’ın işletmesi Fas ve Fransız ortaklığıyla kurulan özel bir şirket tarafından sağlanıyor.

Timsahların tedavisinden sorumlu Patrice Burn'in AA muhabirine verdiği bilgiye göre parkta şu an 325 timsah var. Bunların 300'ünü Tunus’un Cerbe adasından getirdiklerini belirten Burn, “Gelecek haziran ayında ilk timsah yavrularımız yumurtalarından çıkacak, bu yavrular Fas’ın ve Croco Park’ın ilk yerli üretim timsahları olma özelliği taşıyacak” diye konuştu.

Parktaki timsahların 5 ila 10 yaşında olduğunu belirten Burn, 23 çeşit timsah içinde 'Nil Timsahı' türünün ağırlıklı olduğu bilgisini paylaştı.

Croco Park'ta çocuk oyun parkı dışında, timsah ve bitki temalı hediyelik eşya dükkanı ve restoran bulunuyor.
Kaynak: AA