Eğitime Hayırsever Katkısı

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, hayırsever iş adamı tarafından yaptırılacak yüksekokul binasının protokolü törenle imzalandı.

Samandağ ilçesinde hayırsever iş adamı Ayhan Kara'nın babası merhum Mehmet Selim Kara adına yaptıracağı yüksekokul binasının protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Samandağ Kültür Merkezi'ndeki imza töreninde yaptığı konuşmada, Ankara'daki terör saldırısına değinerek, bu tür saldırılarla bundan sonra karşılaşılmaması temennisinde bulundu ve ülkenin birliğinin, bütünlüğünün, huzurunun mutlaka sağlanacağını kaydetti.

Bir ülke için en büyük zenginliğin yetişmiş insan olduğunu ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

''Yetişmiş, girişimci insanınız varsa o ülkenin sırtı yere gelmez. Mehmet Selim Kara, at arabasıyla başladığı yolculuğunda dünya çapında bir filoya sahip olmuş ve ülkemize çok ciddi hizmetler vermiştir. Mehmet Selim Kara'lar bu ülkede ne kadar çok yetişirse geleceğimiz de o kadar aydınlık olur. Bu gibi insanlar yaptığımız bu okullarda yetişecek. Yaklaşık 20 milyonun üzerinde öğrencisi olan bir ülkeyiz. Bütün çocuklarımızın en güzel mekanlarda eğitim-öğretim görmesi devletimizin öncelikli hedefleri arasında. Son yıllarda inanılmaz derecede okul yatırımları yapılmakta. Hatay'da da aynı şekilde yatırımlar devam ediyor. Şu an sadece Samandağ ilçemizde devam eden okul sayısı 6'dır. Bu yıl inşallah temelini atacağımız programa alınacak olanlar ve geçen yıl bitenler bu rakamın dışında. Tüm bunlara rağmen eğitim-öğretim hizmetlerine zaman zaman yetişemiyoruz. Hayırseverlerimizin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Hayırseverlerimizin desteğiyle çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmek, devletimizi ve milletimizi onlara emanet etmek bizim boynumuzun borcudur.''

Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik de yaklaşık 20 yıldır ilçenin gündeminde olan temel bir sorunu bugün çözüme kavuşturmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşadıklarını kaydetti.

Kara ailesinin daha önce ilçeye bir meslek lisesi ve ilkokul yaptırdığını hatırlatan Çelik, ailenin 20 ünite, 17 derslik, amfi, konferans salonu ve kütüphaneden oluşacak yüksekokulun yapımını da üstlendiğini belirtti.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ise Samandağ’da yüksekokul yapımının kangrenleşmiş bir hadise olduğunu kaydetti.

Hayırsever iş adamı Ayhan Kara da merhum babası Mehmet Selim Kara'nın eğitime ilk katkısını henüz 18 yaşındayken Atatürk İlkokulu inşa edilirken yaptığını, o zamanlar sahip olduğu at arabasıyla okulun temeli için taş taşıdığını aktardı.

Babasının 60 yıllık ticari hayatı boyunca burs, ulaşım desteği, lise ve ilkokul inşası gibi birçok katkısı olduğunu ifade eden Kara, büyüklerinin açtığı bu yolda gençlerin geleceğini şekillendirmek adına çok önemli adımlar atacaklarını, İsmail Kara Spor Kompleksi, botanik bahçesi, butik bir arkeoloji müzesi ve bir sanat galerisi yapma düşünceleri bulunduğunu kaydetti.

Mehmet Selim Kara'nın hayat hikayesinin yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından protokol imzalandı. Törene, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları katıldı.
Kaynak: AA