Başbakan Davutoğlu, Şehit Yakınlarıyla Buluştu

Davutoğlu: (1) 'Tüm terör örgütleri Türkiye'ye karşı bir ittifak kurdu. Bunlara bir de siyasetin meşru zemininde durarak kiralık katillere alkış duran, onları sahiplenenler eklendi. Eskiden terör örgütlerine kapalı kapılar ardından destek veren bazı siyasiler de artık ağızlarındaki baklayı çıkarmaya başladı. Terör yerine hükümeti kınıyor, devleti suçluyorlar, devlete katil diyorlar. Bu tutum her şeyden önce teröristleri sevindiriyor' 'Robotlaştırdıkları insan düşmanlarıyla Kızılay'ı kana buladılar. Daha önce, ambulansa kurşun sıkanlar, doktora öğretmene, hemşireye, pusu kuranlar silah çekenler, bu kez canlı bomba eliyle bir akşam vakti Kızılay'da evine gitmek için belediye otobüsü bekleyen evlatlarımızı, canlarımızı bizden ayırdılar'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Tüm terör örgütleri Türkiye'ye karşı bir ittifak kurdu. Bunlara bir de siyasetin meşru zemininde durarak kiralık katillere alkış duran, onları sahiplenenler eklendi. Eskiden terör örgütlerine kapalı kapılar ardından destek veren bazı siyasiler de artık ağızlarındaki baklayı çıkarmaya başladı. Terör yerine hükümeti kınıyor, devleti suçluyorlar, devlete katil diyorlar. Bu tutum her şeyden önce teröristleri sevindiriyor' dedi.

Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde şehit yakınlarıyla yemekte bir araya geldi.

Başbakan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmasına, güzel vatanın bekası için canlarını veren şehitleri yad ederek başladı.

Millet olma şuurunun ve yüce inancın emaneti olan gazilere de hayırlı uzun ömürler niyaz eden Davutoğlu, şehit ve gazi yakınlarını selamladı.

Şehit ve gazilerin değerli emanetleriyle Cumhuriyetin başkenti Ankara'da, Ankara'nın kalbi Çankaya'da bir arada olmanın yüreklere genişlik ve sürur verdiğini ifade eden Davutoğlu, şehitliğin peygamberlik makamından sonraki en yüksek manevi mertebe olduğunu, bu müjdeyi insanlığın efendisi Hz. Muhammed'in verdiğini aktardı.

Başbakan Davutoğlu, salondakileri de davet ederek şehit ve gazilerin ruhlarına Fatiha okudu.

Şehitlerin emanetlerini başlarının tacı, bıraktıkları vatanın ise bütün hayatın amacı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

'Sizler başımızın tacısınız. Allah acılarımızdan nemalananlara kandan beslenenlere ülkemiz üzerinde karanlık planlar yapanlara fırsat vermesin. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Bu semalardan al bayrağımızı eksik etmesin.Ezan-ı Muhammedi'yi daim ve baki kılsın. 7 Haziran'dan bu yana Türkiye'nin kaosa girdiği düşüncesiyle sistematik bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Yükselen büyüyen Türkiye'ye karşı bir terör ittifakı kuruldu. 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye kaosa değil istikrara oy verince kiralık katiller ve onları kiralayanlar ülkemize karşı çok daha azgın bir tutum içine girdiler. Terör odakları kardeşliğimize huzurumuza karşı topyekün saldırıya geçti. Ankara ve İstanbul'da bombalar patlatıldı. Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü kanlı planlarını devreye soktu. Bunun adı bazen DEAŞ, bazen DHKP-C bazen de PKK oldu.

Tüm terör örgütleri Türkiye'ye karşı bir ittifak kurdu. Bunlara bir de siyasetin meşru zemininde durarak kiralık katillere alkış duran, onları sahiplenenler eklendi. Eskiden terör örgütlerine kapalı kapılar ardından destek veren bazı siyasiler de artık ağızlarındaki baklayı çıkarmaya başladı. Terör yerine hükümeti kınıyor, devleti suçluyorlar, devlete katil diyorlar. Bu tutum her şeyden önce teröristleri sevindiriyor. İstiyorlar ki Türkiye'nin kıymetli enerjisi bu insanlık ayıbı ile uğraşırken tükensin. İstiyorlar ki canlar gitsin ocaklara ateşler düşsün. İstiyorlar ki kardeşliğimiz huzurumuz istikrarımız gölgelensin.

Ankara'da yine yüreklerin dağlandığını anlatan Davutoğlu, bu sabah patlamanın gerçekleştiği mekana gittiğini, oradaki esnafı da ziyaret ettiğini, hala o canların aziz ruhlarının esintilerinin orada olduğunu dile getirdi.

PKK/PYD terör örgütünün vahşi, kör bir canlı bomba saldırısı ile 35 canı aldığına dikkati çeken Davutoğlu, 'Bu 35 cana bakınca Türkiye'nin doğusundan batısından kuzeyinden güneyinden kardeşlerimiz var. Kadın erkek, yaşlı, genç var. Her kesimden insanlar var. Öğretmeni öğrencisi var. Bütün bir millet bu 35 canımız nezdinde aynı acıyı taşıdır. Robotlaştırdıkları insan düşmanlarıyla Kızılay'ı kana buladılar. Daha önce, ambulansa kurşun sıkanlar, doktora öğretmene, hemşireye, pusu kuranlar, silah çekenler, bu kez canlı bomba eliyle bir akşam vakti Kızılay'da evine gitmek için belediye otobüsü bekleyen evlatlarımızı canlarımızı bizden ayırdılar' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Kızılay Güvenpark şehitleri ve bütün şehitleri rahmetle andı, ailelerine sabırlar, yaralılara şifa diledi.

(Sürecek)
Kaynak: AA