Rusya-Tacikistan Ortak Askeri Tatbikatı Başladı

Rusya'nın Tacikistan ile Orta Asya'daki en büyük ortak tatbikatı, Tacikistan'ın Afganistan sınırı yakınındaki Hatlan bölgesinde başladı.

Tacikistan Savunma Bakanı 1. Yardımcısı Tümgeneral Emomali Sobirzade'nin komutanlığında düzenlenen tatbikatı, Tacikistan Savunma Bakanı Korgeneral Şerali Mirzo ve dün ülkeye gelen Rusya Merkez Askeri Bölge Komutanı Orgeneral Vladimir Zarudnitsky izleyecek.

Tacikistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Faridun Mahmadalizade, bin kilometrelik Afganistan sınırı boyunca yapılacak ortak tatbikata katılan askerlerin, Afganistan'dan yasa dışı yollarla ülkeye giren terör çetelerinin etkisiz hale getirilmesi temasını işleyeceğini açıkladı.

Mahmadalizade, iki ülke hava komando özel kuvvetlerinin, askeri nakliye uçaklarıyla Tacik-Afgan sınırı yakınındaki dağlık bölgeye sevk edildiğini, tatbikatta ayrıca topçu, kara ve hava birlikleriyle askeri araç ve uçakların yer alacağını kaydetti.

Tacikistan Savunma Bakanlığına göre, tatbikata 2 bin Rus askeri ve subayıyla Tacikistan silahlı kuvvetlerine bağlı 50 bin asker, subay ve yedek asker katılıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, tatbikat için ilk kez Tacikistan'daki Rus askeri üssünde görev yapan askerlerin yanı sıra Rusya'nın diğer bölgelerinden bazı askerlerini ve araçlarını Tacikistan'a gönderdi.

Tatbikat 20 Mart'ta sona erecek.

Kaynak: AA