Philips Aydınlatma 'Light + Building' Fuarında

Philips Aydınlatma, 'Nesnelerin İnterneti'ni odak alan yeni ürünleri, sistemleri ve ortaklıkları hayata geçirerek kullanıcıların yeni deneyimler edinmesini, uygulama ve hizmetlerden yeni değerler elde etmesini sağlayacak.

Philips Aydınlatma, 13 Mart günü kapılarını Almanya'nın Frankfurt kentinde açan 'Aydınlatma ve Yapı' (Light + Building ) fuarında profesyonellere ve tüketicilere yönelik ürünlerini sergiliyor.

Philips Aydınlatma, Light and Building fuarında sokak aydınlatması, perakende satış alanları, ofisler ve evlere yönelik bağlantılı inovasyonlarını ve iş birliklerini açıkladı.

Dünyanın dört bir yanındaki evleri, ofisleri, mağazaları ve sokakları akıllı mekanlara dönüştüren bağlantılı aydınlatma sistemlerindeki küresel liderliğini Light + Building 2016 fuarında vitrine çıkaran Philips Aydınlatma, 'Nesnelerin İnterneti'ni odak alan yeni ürünleri, sistemleri ve ortaklıkları hayata geçirerek kullanıcıların yeni deneyimler edinmesini, uygulama ve hizmetlerden yeni değerler elde etmesini sağlayacak.

Fuar kapsamında değerlendirmede bulunan Philips Aydınlatma Üst Yöneticisi (CEO), Eric Rondolat, “Müşterilerimizin hayatını daima iyileştirmeye çalışıyoruz. Bağlantılı aydınlatma sistemlerimizle, en iyi aydınlatma deneyimini sunmak ve daha yüksek enerji ve maliyet tasarrufu sağlamak için çaba gösteriyoruz. Ayrıca aydınlatmayı Nesnelerin İnterneti’ne taşıyarak müşterilerimize ve ortaklarımıza aydınlatmanın ötesine geçen imkanlar ve hizmetlerle daha da fazla değer sunuyoruz.” dedi.

-Vodafone ve Philips Aydınlatma iş birliğinde daha akıllı şehirler

Philips Aydınlatma, Vodafone ile yeni bir küresel ortaklığa imza attığını duyurdu. İş birliği kapsamında Vodafone kablosuz bağlantılı sokak aydınlatması uygulamasını dünyanın dört bir yanındaki şehirlere yayma çalışmalarına destek verecek. Philips CityTouch sokak aydınlatması yönetim sistemi, her bir aydınlatma noktasını Vodafone’un dünya lideri makineler arası iletişim (M2M) ağıyla birbirine bağlayacak. Bağlantılı her sokak lambasında bir Vodafone M2M SIM kartı yer alacak. Şehir idarecileri kullanıcı dostu ve son derece esnek olan Philips CityTouch sistemini bu sayede gözlemleyip yönetirken; mühendisler de performans denetimi, arıza tespiti ve aydınlatma kontrolü çalışmalarını uzaktan gerçekleştirebilecek.

Vodafone M2M Direktörü Erik Brenneis, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Aydınlatma akıllı şehirler için kilit bir rol oynuyor. Philips ile yaptığımız bu anlaşma sayesinde, Vodafone'un dünya lideri inovasyonu, teknolojileri ve ağları ile desteklenen bu sistem, dünyanın dört bir yanındaki şehirleri tümüyle değiştirecek” şeklinde konuştu.

Philips Aydınlatma Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı, Strateji ve Pazarlama Bölümü Başkanı Bill Bien ise, “Dünyadaki tüm sokak aydınlatmalarında LED kullanım oranı yüzde 12'nin, bağlantılı aydınlatma oranı ise yüzde 2'nin altında. Akıllı şehirlerin büyük kısmının belkemiğini yüksek enerji verimliliği sağlayan bağlantılı sokak aydınlatmalarının oluşturacağı yeni bir çağın kapısını araladık. Sokak ışıklarını sensörler, cihazlar ve yönetim sistemleriyle bağlayan sağlam ve güvenilir kablosuz bağlantı sayesinde bunu gerçekleştirmek mümkün olacak. Vodafone ile iş birliği yaparak ışığı aydınlatmanın ötesine taşıyarak şehirleri daha verimli ve daha yaşanır kılacak ve insanlara daha güvenli bir ortam sunacağız” ifadelerini kullandı.

-Ortadoğu’da bir ilk: Bağlantılı aydınlatma ile iç mekan konumlandırma

Philips Aydınlatma’nın ödüllü iç mekan konumlandırma sistemi, perakende satış alanlarında piyasaya sürdüğü yeni konum bazlı hizmetlerle, satışların ve müşteri bağlılığının artırılmasını sağlıyor.

Marka, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda, portföyünü aydınlatma altyapısı ve profesyonel hizmetleri de kapsayacak şekilde genişletiyor. Bu doğrultuda, ABD'nin dijital mağaza haritalama, ürün arama ve müşteri analizinde lider firması Aisle411 ile işbirliği yapacağını duyurdu. Philips Aydınlatma, Aisle411 ile birlikte BAE merkezli yerel perakende mağazası Aswaaq için Ortadoğu'nun ilk bağlantılı aydınlatmalı iç mekan konumlandırma sistemini kuracak.

Sistem, insan gözünün algılayamadığı ancak akıllı telefonun kamerası tarafından yakalanabilen bir ışık modülasyonu (Görülen Işık İletimi adı verilen bir teknoloji) aracılığıyla, kendi konumlarını ileten tekli ışık noktaları üzerinden çalışıyor. Müşteri, perakende satış mağazasının uygulamasını indirdiğinde konum tabanlı hizmetlere erişimi seçebiliyor ve örneğin, alışveriş listesindeki ürünlerin konumunu hata payı sadece 30 cm olabilecek bir tutarlılıkla görebiliyor. Veri akışı tek yönlü olarak sağlanıyor ve aydınlatma sistemi tarafından hiçbir kişisel bilgi toplanmıyor.

Philips Aydınlatma Perakende ve Ağırlama Birimi Lideri Parik Chopra, 'Perakende müşterilerimize ekstra değer sunmak bizim prensibimiz; bu sayede, onlar da kendi müşterilerine ek avantajlar sunabiliyorlar. Sektör liderleri ile iş birliği yaparak, Philips LED bazlı iç mekân konumlandırma sistemleri ve konum analizinin potansiyelini ortaya çıkaran tüm hizmetleri sağlayabiliyoruz. Konum tabanlı hizmet ortağımız olarak Aisle411 ile güçlerimizi birleştirecek olmanın ve bu işbirliğinin Dubai’de aswaaq’ın Al Bada’a adlı süpermarketinde hayata geçiyor olmasının heyecanı içindeyiz.' ifadelerini kullandı.

-Cisco ile ofiste nesnelerin interneti

Ofis alanında, Philips Aydınlatma, Cisco ile iş birliğinin bina sahiplerine, tesis yöneticilerine ve ofis çalışanlarına avantajlar sağlayan daha konforlu, sürdürülebilir ve verimli ortamlar geliştirmesine yaptığı katkılar hakkında güncel bilgiler verildi. Philips Aydınlatma ve Cisco, Philips Power over Ethernet (PoE) bağlantılı aydınlatma sistemleri ile Cisco'nun güvenli IT ağ altyapısını bir araya getirerek bağlantılı aydınlatmayı ofislerdeki Nesnelerin İnterneti’ne entregre ediyor.

Philips Aydınlatma, bahar döneminde piyasaya süreceği Philips Hue beyaz ambiyans ürünüyle lamba, şerit ve kumandalardan oluşan kapsamlı ekosistemini genişletecek.

Soğuk gün ışığından (6500k) sıcak beyaza (2200k) kadar tüm tonları sunarak beyaz ışığın gücünü ortaya çıkaran Philips Hue beyaz ambiyans sayesinde, tüketiciler daha doğal bir şekilde uyanarak daha huzurlu bir ışıkla uykuya dalabilecek, Philips Hue mobil uygulamasındaki beyaz ışık ipuçlarıyla da günlerini güzelleştirebilecekler.

Akıllı evin temelini oluşturan aydınlatma için Philips Aydınlatma, Hollandalı telekomünikasyon firması KPN, Fransız sigorta şirketi AXA ve enerji firması ENGIE'nin yanı sıra bugüne kadar Philips Hue için 600'ü aşkın üçüncü taraf uygulaması çıkaran geliştiricilerle işbirliği yaparak evlerde Nesnelerin İnterneti teknolojisinin kullanılmasına öncülük ediyor.

Kaynak: AA