GÜNDEM ÖZETİ / 14 Mart 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyeli muhalifler ve rejim heyetleriyle ayrı ayrı yürütülecek görüşmeler öncesi basın toplantısı düzenleyecek.

(Cenevre)

2- Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi 15 kişinin 'şiddete teşvik' suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması, Mısır'daki İsmailiyye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

(Kahire)

3- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ile ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova/Cenevre)

4- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ocak ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- TÜİK, ocak ayı süt ve süt ürünleri üretimi, kümes hayvancılığı üretimi ile şubat ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Ankara Güvenpark'taki terör saldırısına ilişkin gelişmeler izleniyor.

2- Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, yenilenen Yargıtay kütüphanesinin açılışını yapacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta maçları, Medicana Sivasspor-Kasımpaşa ve Antalyaspor-Bursaspor maçlarıyla tamamlanacak.

(Sivas/19.00/Antalya/20.00)

2- Spor Toto Basketbol Ligi'nin 21. haftasında, Darüşşafaka Doğuş-Torku Konyaspor ve Anadolu Efes-Beşiktaş Sompo Japan maçları yapılacak.

(İstanbul/19.00/21.00)

3- PTT 1. Lig'in 25. haftası, Kayseri Erciyesspor-Göztepe maçıyla tamamlanacak.

(Kayseri/19.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA