AFAD Eğitim Semineri Antalya'da Başladı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) ’Afete Hazır Türkiye Bilinçlendirme ve Eğitim Projesi’ kapsamında Halk Eğitim Merkezlerinde görevli öğretmenlere yönelik düzenlenen eğitmen eğitimi Antalya’nın Kemer ilçesinde başladı.

AFAD Eğitim Semineri Antalya'da Başladı
AFAD Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ’Birey ve Aileler için Temel Afet Bilinci-1 Eğitmen Eğitimi’ programı Türkiye’nin 81 ilinden 280 öğretmenin katılımıyla başladı.

AFAD ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimde AFAD Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Demirtaş, ülkede her yıl çok sayıda afetin yaşandığına dikkat çekti. Afetlerde yaşanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için çalışmaların yapıldığını ifade eden Demirtaş, "’Afete Hazır Türkiye’ sloganı ile 2012’den bu yana eğitim seferberliği ile toplumun bütün kesimlerine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda ’Afete Hazır Aile’, ’Afete Hazır Okul’, ’Afete Hazır İşyeri’, ’Afete Hazır Gönüllü Gençler’ adı altında 4 kampanya yürütüyoruz" dedi.

Kampanyaların çözüm ortaklarının Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı olduğunu hatırlatan Ahmet Demirtaş, proje kapsamında ülke çapında 5 milyon kişiye ulaşıldığını kaydetti.

Eğitimde, Ankara’da yaşanan terör saldırısına değinen Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Zeynep Meriç, bir saat önce Antalya’ya gelmek üzere patlamanın bulunduğu yer yakınında bulunduğunu belirterek, "Maalesef herkes bu kadar şanslı olamıyor. Terörü, teröre destek verenleri terör üzerinden rant elde edenleri kınıyorum. Bu kanlı saldırının son olmasını diliyorum" diye konuştu.

Meriç konuşmasında, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü hakkında bilgiler vererek ve AFAD’ın eğitim projelerindeki rolünü anlattı.

Konuşmaların ardından AFAD belgeseli ve Van depreminin de yer aldığı 7 afet 7 ders isimli belgesel gösterildi.
Kaynak: İHA