Mısır-Gazze Sınırındaki Tünelin Çökmesi

Mısır ordusunun su pompalaması sonucu çöken tüneldeki 2 Filistinli'den birinin cesedine ulaşıldı.

Mısır-Gazze sınırındaki tünelin çökmesiyle göçük altında kalan 2 Filistinli'den birinin cesedine ulaşıldığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 10 Mart'ta büyük kısmı çöken tünelin enkazı altında kalan 2 Filistinli'den birinin cesedi, kurtarma ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucunda bulundu.

Tünelin çökmesinin ardından arkadaşını kurtarmak için içeri giren ikinci Filistinli işçiyi bulmak için arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği öğrenildi.

Mısır ordusunun su pompalaması sonucu çöken tünelde mahsur kalan 9 Filistinli işçi kurtarılmıştı.

İsrail ablukası altındaki Gazze'de demokratik seçimle iş başına gelen Hamas'ın yönetimi devralmasının ardından, 2007'de Mısır-Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı, ticari geçişlere kapatılmıştı. İsrail ablukası ve sınır kapısının kapatılması nedeniyle Filistinliler, temel ihtiyaçlarını giderebilmek için tünellere yönelmişti.

Gazzelilerin 'can damarı' olarak nitelendirilen tünellerden başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere canlı hayvandan otomobile kadar bölge halkının ihtiyacı birçok malzeme sağlanıyordu.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından iktidara gelen askeri yönetim söz konusu tünellerin büyük bir kısmını yıkmıştı. Mısır yönetimi, 18 Eylül 2015'ten bu yana da sınırdaki tünelleri yıkmak amacıyla deniz suyu pompalama yöntemini kullanıyor.
Kaynak: AA